- Advertisement -
Грим

Акне – как да се гримирате при възпалена кожа на лицето

akne

Неприятният кожен проблем акне притеснява голяма част от дамите на всяка възраст. След като се установи причината за възникването му, трябва да се приложат необходимите мерки за лечение на акне, за да може кожата да се изчисти от пъпките. Възниква обаче въпросът какво да се прави междувременно, докато това се случи, защото понякога процесът отнема повече време. За съжаление в някои случаи дори остават белези от акне върху лицето.

За щастие декоративната козметика може да помогне, докато се сдобиете с гладка и чиста кожа. За целта трябва да се информирате кои са най-добрите начини за скриване на пъпките, за да не влошите състоянието им.  Използването на неподходящи продукти от няколко слоя, които запушват порите на кожата няма да помогне в тази ситуация. Като начало трябва да се започне с третирането с правилните локални продукти за борба с акне. Имайте в предвид, че високата цена и рекламата не гарантират винаги ефективност.

Така, сега да ви представим начините да се гримирате при акне – с какво да скриете пъпките така, че никой да не ги вижда. Потърсете в козметичните магазини фон дьо тен и коректори, създадени специално за възпалена кожа на лицето. Ето и няколко ключови съвети, които да имате в предвид.

Акне – как да се гримирате при възпалена кожа на лицето

Винаги използвайте продукти за лице без масла.

Това се отнася за фон дьо тена, коректора и пудрата. Преди да ги нанесете върху лицето си се уверете, че са също така хипоалергенни, за да не причинят допълнителни проблеми върху кожата ви. Върху опаковката трябва да бъде отбелязано “oil-free”. Причината, поради която трябва да избягвате маслата е, че може да запушат порите, което е точно това, което не искате, ако имате склонност към акне. Друга съставка, за която може да искате да проверите е аромата: Понякога ароматът може да раздразни кожата, особено тази с акне.

Търсете продукти със  салицилова киселина.

Тази съставка е доказала ефекта си при проблемна кожа и борбата с акне. Много фон дьо тени и коректори съдържат  салицилова киселина, която помага за убиването на бактериите, причиняващи акнето. Наличието й в декоративната козметика подсилва ефекта от лечението.

Използвайте четка вместо пръстите си.

Нанасяйте фон дьо тена и коректора си с четка. По този начин кожата ви ще изглежда по-гладка и по-добре. Не по-малко важно е и това, че ще държи пръстите ви далеч от кожата на лицето, а това е от значение, защото върховете им могат да влошат състоянието на акнето. Задължително мийте четките си всеки ден с малко почистващ продукт – мек бебешки сапун или бебешки шампоан, за да премахнете бактериите и маслата, които се изграждат върху тях.

Когато си слагате фон дьо тен, нанесете тънък слой от продукта върху цялото си лице. След това коригирайте пъпките с коректора. С помощта на четка нанесете малко количество върху всяка от тях, а след като изсъхне след няколко минути минете отгоре с четката и размажете леко краищата. Това ще ви осигури плътно покритие и на най-страховитите петна.

Винаги завършвайте грима с пудра без мазнини.

Нанасянето на лек слой пудра върху грима ще го запази за по-дълго, а това ще ви осигури красив външен вид през целия ден. Запечатайте макияжа си веднага, след като нанесете коректора и фон дьо тена.

 

 

 

 

 

 

източник:fashiondivadesign.com