Грим

Най-подходящият грим според формата на очите

grim spored formata na ochite

Научете кой е най-подходящият грим според формата на очите ви.

Често се мисли за декоративните сенки за очи като за „един вид подходящ за всички“ – ситуация. Нанасяне на малко по-тъмен цвят тук, на по-светъл там и готово! Но поставянето на сенки върху клепачите е много повече от няколко цветово-координирани нюанси, размазани около очите. Когато се прилагат правилно, те имат силата да акцентират върху тази част от лицето и да създадат поглед, който командва вниманието. Когато става въпрос за вашия грим, знанието е сила. Определете каква е формата на очите ви и след това намерете кой е най-ласкателният начин за прилагане на правилните гримове върху тях, за да изглеждате уверено и възможно най-привлекателно.

Най-подходящият грим според формата на очите

grim za golemi ochi

  • Закръглена форма на очите.

За дамите с големи, красиви кръгли очи, удължаването на формата на окото е от ключово значение. Използвайте  естествени тонове, за да омекотите естествената гънка и добавете меки акценти под задния край на веждата и вътрешния ъгъл, за да създадете илюзията, че дължината на окото е по-дълга, отколкото е. Добавете дефиниция с помощта на течна очна линия с остър връх по протежение на горната линия на миглите. Завършете с леко „крило“ във външния ъгъл на окото, за да добавите завършен вид.

grim spored formata na ochite

  • Бадемова форма на очите.

Бадемовите очи са най-желаната форма. Тъй като те вече са симетрични, повечето гримове работят добре върху бадемовите очи, но е желателно да се фокусира върху перфектната техника на нанасянето на грима. Гарантираното смесване на тоновете винаги се използва, за да се осигури безпроблемно покритие на клепачите. Добавете очна линия и спирала, за да завършите външния си вид. За да се отворят очите ви повече, използвайте подобен, но по-ярък тон, за да добавите акцент на цвят в центъра на клепача, точно над линията на миглите, за да се създаде по-3D финал за съвършенство и едни безупречни очи.

grim za malki ochi

  • Малки очи.

Когато става въпрос за подчертаването на малките очи, най-добре е да ги запазите свежи. Използване на сенки в натурални тонове с леко сияние ще озарява зоната около очите и ще оформя сянката на ъгъла на линията на миглите и опашката на челото, за да се създаде илюзията за по-големи и по-отворени очи. За да направите очите ви да изглеждат още по-големи, опитайте да приложите бежова или мека бяла очна линия с молив по линията на долните мигли.

grim za sblijeni ochi

  • Сближени очи.

Близко разположените очи могат лесно да бъдат направени с малко грим така, че да изглеждат по-балансирано и симетрично. Контрастът със сенки, добавен към страничните третини на очите с помощта на повече умерени тонове едва доловимо, може да създаде илюзията, че очите са по-симетрични към другите черти на лицето. Започнете прилагането на очна линия в средата на клепача и после изрисувайте „крило“ навън. Това ще помогне при оформянето на формата на очите, за да изглеждат по-симетрични и с форма на бадем.

grim za razdalecheni

  • Раздалечени очи.

Ако имате широко разположени очи, можете да използвате сенки за очи, за да създадете илюзията, че очите ви са близо едно до друго. Започнете с прилагането на най-свелите сенки от палитрата като база по целия клепач, след това задълбочете тоновете чрез наслояване на по-тъмни и по-топли тонове. При по-широко разположените очи трябва да се използва очна линия  на горната и на долната част по линията на миглите, за да се максимизира формата на очите и размера им.

grim za hlutnali ochi

  • Хлътнали очи.

Дълбоко разположените очи са големи и поместени по-назад в черепа, така че подчертаването на клепачите с цел да изнесе очите напред е от ключово значение. Когато нанасяте по-тъмни тонове сенки, нека да става меко и ги прилагайте във формата на полумесец от външната линия на миглите към гънката на клепача. Избягвайте използването на груба очна линия при хлътналите очи. Вместо нея, използвайте мокри тъмни сенки за очи. Това ще създаде дефиниция без стесняване на широчината на окото.

grim spored formata na ochite

  • Очи с отпуснати външни ъгли.

Ако имате подобни „тъжни“ очи, може да намерите за трудно гримирането със сенки, но пък може да ги използвате за създаване на красив външен вид на очите. Те не се нуждаят от почти никакво подчертаване и изсветляване, а трябва да се фокусирате върху оформянето на очите с по-тъмни нюанси. Фокусирайте върху прилагането на по-тъмни сенки на гънката и смесването им с умерени тонове за един универсален вид на очите. Можете да смекчите изражението чрез добавяне на по-светъл тон на вътрешните ъгли на очите.