Красота

Хининова вода за дълга и здрава коса

хининова вода

Дамите, които използват  хининова вода знаят, че тя подхранва косата, успокоява скалпа и стимулира растежа на косъма. Заздравява я и прави вида й по-красив. Ето защо се препоръчва за хора, които имат изтощена коса или такава, която расте бавно. При редовна употреба и грижи, скоро резултатите ще са на лице.

Ежедневното втриване на хининова вода в корените на косата я заздравява и намалява косопада. Освен това я прави да изглежда лъскава и увеличава визуално обема й. Употребата е много лесна и не изисква отмиване на продукта след третиране. С помощта на пулвелизатор разтвора се впръсква в корените на чиста и суха коса. Оставя се да изсъхне естествено. Не пречи на стилизирането на прическата, така че след това тя може да се оформи с преса или сешоар.

Почти от всяка аптека или козметичен магазин може да си закупите хининова вода. Не взимайте такава, която мирише на спирт и няма описание на съдържанието на етикета. Избягвайте да я нанасяте  върху мокра коса, която след това ще изсушите, защото по този начин няма да има ефект от продукта.

Всеки тип коса понася различно продуктите за миене и грижа, така че има вероятност да не се получи желания ефект. Нужно е постоянство, за да се разбере дали редовното третиране дава резултат. Освен това масажът на скалпа подобрява оросяването в тази част на главата и е полезно да се прави с леки и бавни движения без натиск, като се цели приятно усещане, а не болка и скубане. Седнете на стол, наведете глава напред към коленете и бавно започнете да правите кръгообразни движения зад ушите. Обиколете ушните миди от всички страни и продължете на долу към тила. След него се насочете към челото и останалата част от главата.