izbelvane na zabi

4 естествени начина за избелване на зъби в домашни условия.

Понякога развалените зъби и болките не са единствената причина да посетите стоматолога си. Професионалните му услуги са доста скъпи и ако искате да ви направи блестяща усмивка чрез избелване на зъбите това може да ви струва повече време и средства, отколкото ако се заемете лично със задачата сред комфорта на дома си – далеч от неприятния мирис и ужасяващите звуци, с които асоциирате кабинета му. Имайте в предвид, че най-добрите натурални продукти за избелване на зъби, които не крият никаква опасност за здравето ви се намират на ваше разположение и на достъпни места.

4 начина за избелване на зъби

1. Кокосово масло

Вероятно сте чували за начините, по които Гуинет Полтроу и Шейлийн Удли се възползват от предимствата на този естествен продукт, но той е достъпен не само за богатите красавици. Освен, че има безброй начини да се погрижа за красотата на кожата и косата ви, маслото от кокос ще възвърне блясъка на усмивката ви. Просто жабурете количество около една чаена лъжичка кокосово масло в устата си и след това го изплюйте. След няколко седмици ще забележите, че имате вече видимо по-бели зъби.

 2. Сода за хляб и лимонов сок

Чували сте, че содата се използва като съставка за ексфолиант за кожата, но знаехте ли, че може да послужи и за избелване на зъби? Когато се смеси с прясно изцеден сок от лимон, тя се превръща в чудесно натурално средство за постигане на сияйна усмивка. Пригответе паста за избелване на зъби като смесите тези две съставки, а след това я сложете върху четката си изтъркайте, както го правите обикновено. Изплакнете.

 3. Оцет от ябълков сайдер

Този лек в малко шише действа самостоятелно за избелване на зъбите. Всичко, което трябва да направите е да натъркате зъбите си с пръст и малко оцет от ябълков сайдер. След това ги измийте добре с паста и четка, за да не отслабне емайла.

 4. Куркума

С куркума не само че се приготвя най-вкусното къри, но подправката служи и като ефикасно и натурално средство за избелване на зъби. Потопете намокрената четка в прахообразната куркума, изтъркайте ги и изплакнете. Повторете, докато забележите, че красивата ви усмивка става перлена и ослепителна.

източник:graziadaily.co.za