Блорандж – топ тенденцията за цвят на косата през 2017 е BLORANGE

Реклама

блорандж

Блорандж – топ тенденцията за цвят на косата за 2017.

След като се наситихме на омбре, бронде, розово злато и балеаж, ето че сме готови да посрещнем новата тенденция за цвят на косата през тази година – актуалния блорандж, който вече “завладя главите” на дамите по цял свят.

Реклама


Интересното си име Blorange (blonde+orange) носи от смесицата на русо и оранжево и изглежда като един фин залез  в косите. Възприема се като вид “първа братовчедка” на розовото златно, което беше горещ тренд през миналата година.

Трябва да признаем, че всички тези опции дават на жените възможност да се забавляват с цвета на прическите си, като постигат нова и интересна визия всеки път, когато си пожелаят, без да жертват сантиметри от дължината си. Всъщност, оказва се отново, че блондинките ще се забавляват повече, защото при тях желаните резултати ще се постигнат с най-малко усилия.

Блорандж – топ тенденцията за цвят на косата за 2017 е BLORANGE

блорандж

Модерното русо оранжево допълва топлите и телесни нюанси. Ако основният тен на кожата ви е с топли отенъци, вие имате зеленикаво жълти вени. Ако тена ви е с хладни отенъци, значи вените ви са лилави или сини. Подобно на начина, по който прасковения или кайсиения цвят руж стои универсално ласкателно върху кожата, така ще бъде и с този цвят на косата.

Страхувате ли се от големите промени във визията си? Ако косата ви е светла, може да направите едно страхотна омбре коса, боядисайте краищата в микс от оранжево и червено. Но, ако сте готови да прегърнете блорандж тенденцията напълно, след това приложете цвят на праскова в корените. Попитайте своя колорист какво мисли за пастелен нюанс на медно или бронзово и дали може да ви го направи. След това обезателно да добави няколко блорандж акценти около лицето ви.

Blorange – най-актуалната тенденция в прическите

блорандж

Лесно е да се следва тенденцията с оранжево русо в косите, особено ако вече имате руса или ягодово руса основа. Не е ли това перфектната възможност за всички блондинки през тази година? Дамите с естествено тъмна коса или тъмни кичури ще трябва предварително да ги изсветлят, за да получат желания хващащ окото блорандж. Косата изглежда фантастично, когато е боядисана в Blorange, но ако имате черна коса, може да се наложи да повторите процеса на боядисване, което е възможно да доведе увредена русо оранжева коса. Цветът е много деликатен, така че може бързо да се отмие и да изчезне, което означава, че изисква определени грижи и поддръжка. Това не е тайна за дамите, които редовно използват бои за коса.

блорандж

Червенокосите дами също могат смело да прегърнат тази тенденция и да оставят червените си корени, като боядисат кичурите от средата на главата до краищата в блорандж. Както вече можете да забележите, този нюанс изглежда особено ласкателно за хладната бяла кожа, но също така може перфектно да пасне и на златист тен. Жените с червеникав цвят на кожата е по-добре да избягват този тренд, ако не искат прасковените нюанси  да привлекат вниманието към този отенък и да изглеждат румени и изчервени през цялото време.

блорандж

Най-модерният цвят на косата за 2017 е прасковен, в пастелни тонове, които биха могли да преминат и в огнени нюанси. Блорандж е едновременно хипнотизиращ и супер-зашеметяващ. Някои колористи твърдят, че blorange идва от blood orange (червен портокал). Според тяхната професионална оценка цветът се създава от различна нюанси на розово, оранжево, червено, прасковено и жълто.

блорандж

Както вероятно вече сте забелязали, социалните женски профили “гъмжат” от дами, които нямат търпение да се похвалят със своя блорандж. Сред тях има и много популярни като Кайли Дженър, Сиена МилърДжорджия Мей Джагър и други. Разликата между blorange и rose gold е в това, че прасковените тонове затоплят тена, докато розово златните има тенденция да го охлаждат, защото включват още лилаво-базирани нюанси на розовото.

блорандж

Със сигурност вече нямате търпение да го изпробвате, но преди да си запазите час за фризьор, научете кои са ласкателните отенъци за вас. Ако имате по-топъл цвят на кожата, прасковените тонове в една блорандж прическа ще ви помогнат да   подобрите златистото във вашия тен. Не се притеснявайте, защото момичетата с розови оттенъци на кожата също могат да се възползват от тази тенденция при дамските прически. Работете със своя колорист, за да откриете ласкателен нюанс, който подхожда на вашия индивидуален тен. Тоновете на лилаво в розово злато работят добре с розовите оттенъци на кожата, така че попитайте стилиста си да ги включи във вашата blorange прическа.

блорандж

Най-хубавото на blorange цвят на косата е това, че в него няма един специфичен нюанс, към който трябва да се придържаме. Тук става въпрос за адаптиране на цвета по ваш вкус. Блорандж цвят на косата не се различава от различните нюанси на синьо, лилаво или дори русо.

блорандж

Ако имате естествено тъмна коса, знаете, че постигането на красиви пастелни цветове изисква изрусяване, за да се получи един мек завършек. Това се отнася и за блорандж тенденцията. Брюнетките ще изискват повече време за постигане на този по-светъл от природния им цвят, за разлика от русокосите дами, но могат да оставят малко от тъмните си корени, за да поддържат по-лесно цвета.

блорандж

След като сте се погрижили за постигане на красив цвят blorange, имайте в предвид, че това ще изисква определена поддръжка. За съжаление, блорандж боядисването не се задоволява с ниска поддръжка като русите омбре прически. Бъдете готови за чести посещения във фризьорския салон, ако искате да изглеждате наистина ослепително. Ще трябва да резервирате опреснителна терапия за блясък на косата на всеки четири до шест седмици, в зависимост от състоянието на вашите кичури.

блорандж

Важно е също да използвате правилните продукти за коса у дома, за да поддържате прасковения цвят на косата си. Специалистите препоръчват употребата на професионален шампоан и балсам в къщи, които се грижат за запазването на цвета. Можете също така да използвате маски за боядисана коса.

блорандж

Макар, че блорандж може и да не е  един от най-лесните за поддръжка цветове на косата,  снимките по-долу са доказателството, което ви трябва, за да знаете, че си струва малко поддръжка. Изглежда красиво и стоплящо през мрачните дни, а през слънчевите сияя в цялата си прелест.


blorange

blorange

blorange

blorange

blorange

blorange

blorange

blorange
blorange

blorange

blorange

blorange

blorange

 


Реклама