Всичко за косата

Датска плитка

datska plitka

Новият тренд при модерните прически за дълга коса се нарича датска плитка. Несъмнено всички дами обичат сладките прически с плитки още от най-ранна детска възраст, но ето че и вече порасналите момичета могат да изглеждат повече от очарователно. Освен интересният вид на тази прическа, ще се впечатлите и от лесният начин, по който се прави тя. По същество тази  датска плитка представлява френска плитка, но с извивка тип Миси Елиът. Вместо всеки сектор коса да се сплита един върху друг, просто се пъха под съседния и плитката става отвътре навън. Резултатът: който се получава, е една по-измерно изглеждаща плитка.

Не само ние сме впечатлени от тези ефектни и лесни прически. Напоследък могат да се видят множество снимки на звезди с коси, оформени по този начин. Независимо дали ще бъдат двойни боксцорски плитки или нещо по-креативно – нека да видим как ги носят известните дами.

Датска плитка като на звездите

datska plitka

Кара Делевин както винаги е зашеметяваща и привлекателна. Тя също е повлияна от модерните прически с плитки, но е избрала нестандартно място за фиксирането на нейната – отгоре на темето и наподобяваща кок. Но ние не очакваме нещо скучно и стандартно от моделката все пак. Един пораснал бретон може да бъде сплетен по този начин, за да открие челото по един впечатляващ начин.

datska plitka

Криси Тейгън е със стилна  прическа с плитка тип неясно определен мохаук. За да постигнете тази визия, сплетете на датска плитка косата по средата на главата си, като започнете високо от темето, а след това преминете в нормална плитка. Напръскайте със стилизиращ продукт, за да не се пуснат стърчащи малки кичури от двете страни.

datska plitka

Ким Кардашян е модна икона, а последната й прическа с плитки в платинено русо забелязахме и по модните подиуми. Подобни боксерски плитки са идеални за дните, в които косата ви не е особено чиста, но искате да изглеждате добре.

datska plitka

Вариант на официални прически с висока датска плитка като на Руни Мара

datska plitka

Датската плитка в предната част на темето като на Кейт Босуърт е подходяща за всички прически за средно дълга коса.

източник:byrdie.co.uk