Домашна маска за коса

домашна маска за коса

Направата на домашна маска за коса е прекрасна идея предвид факта, че зимата може да нанесе сериозни поражения върху косата ни. Студа и атмосферните условия я увреждат, изтощават и я правят доста суха. Именно влагата във въздуха ни наказва с това. Лятото и силните слънчеви лъчи също не действат благоприятно на косата ни, но зимните условия са по-сурови към нея. Носенето на шапки отнема естествения й блясък и краищата й започват да цъфтят много по-често. Носенето на шалове накъсва долните пластове, близо до врата. Затова е добре да положим малко грижи за нейното възстановяване и добро здраве. Имате повече от две причини да се погрижите за връщането на блясъка и красивата визия на любимата грива, символ на женствеността.

Домашна маска за коса

домашна маска за коса

Имаме идея и рецепта за домашна маска за коса, с която лесно и удобно ще й помогнете да се възстанови. Дори не е нужно да губите време и средства за посещение при фризьор. Със закупуването на няколко лесно достъпни продукти можете да я приготвите, а докато чакате да подейства можете да вършите други домашни задължения. Ето я и рецептата.

За тази рецепта за домашна маска за коса ще са ви нужни малко мед, кисело мляко и зехтин. Знаем, че медът не е продукт, който желаете да нанесете върху косата си понеже е много лепкав. Но когато е смесен с кисело мляко и зехтин не е толкова страшно. Все пак предполагаме, че бихте се жертвали в името на доброто здраве и красота на прическата ви.

Смесете 1 ч.л. зехтин с 1 с.л. мед и 1/2 чаша кисело мляко. Пропорциите могат да варират, ако имате коса по-дълга от нивото на раменете. В този случай можете да удвоите дозата. Разбъркайте добре, изчакайте медът да се разтопи напълно и когато видите, че се е разнесъл напълно в киселото мляко, можете да преминете към нанасяне върху косата си. Трябва да бъде влажна. Изчакайте да подейства за 20 минути. Ако стоите 30 минути не е фатално, дори е чудесно, ако можете да издържите. След това си измийте косата с шампоан.

домашна маска за коса