Всичко за косата

Домашни маски за блестяща коса

blestqshta kosa s domashni maski
99views

blestqshta kosa s domashni maski

Постигнете мечтаната красива прическа с тези домашни маски за блестяща коса, които ще я подхранят с полезните си хранителни вещества. Отпуснете се в уютната обстановка на дома си след изтощителният и натоварен ден, пуснете си релаксираща музика и превърнете банята си в личен SPA салон. Забъркайте тези лесни смеси от две съставки, нанесете ги върху дължината на косата си от корените до краищата, запалете няколко ароматни свещи и се наслаждавайте на спокойствието, докато продуктите попиват и работят за вашата красота.

Блестяща коса с домашни маски – изпитани рецепти

Авокадо + майонеза

Ако косата ви е суха, това лечение е идеално за вас. Смачкайте вътрешността на половин добре узряло авокадо и смесете с една супена лъжица майонеза. Оставете сместа да подейства поне 15 минути, преди да я измиете от косата си.

Сода за хляб + вода

Смесете тези съставки до консистенция на каша в количество според дължината на косата ви. Тя ще помогне да отървете косата си от натрупването на остатъци от продуктите върху нея. Оставете да подейства за 15 минути, преди да я изплакнете.

Оцет от ябълков сайдер + вода

Опитайте да изплакнете косата си с течност от равни части оцет от ябълков сайдер и вода, след като сте отмили шампоана от нея. Може да излеете сместа в шишенце с пулвелизатор и да пръскате в корените от нея, а след това да масажирате скалпа. Това ще се отрази чудесно на растежа и блясъка на косата ви.

Яйчен жълтък + зехтин

Тази домашна маска няма да мирише толкова добре, но ще помогне за здравата и хидратирана структура на косата ви. Смесете един разбит жълтък с една супена лъжица студенопресован зехтин. Според дължината на косата ви направете достатъчно количество в това съотношение, за да я покриете цялата от корените до краищата. Оставете да подейства поне един час преди да я отмиете.

Използвайте подхранващите маски 3 пъти месечно и ще се радвате на страхотна, здрава и блестяща коса.