Всичко за косата

Грижи за изрусената коса

griji izrusena kosa

griji izrusena kosa

Полагате ли нужните грижи за изрусената коса? Това е много важно, за да изглежда добре и да бъде здрава и красива. След като подложите косата си на обезцветяване с химикали е задължително да положите усилия, за да я възстановите след изтощителната процедура за промяна на цвета. Предлагаме ви няколко полезни съвети, с помощта на които ще се радвате на красив светъл цвят и блестящ вид на косата си.

Грижи за изрусената коса

griji kosa izrusena

1. За измиването на косата си изберете продукт с формула без сулфат. Може да намерите дори такъв, който да бъде 2 в 1 шампоан и балсам. Помолете фризьора си да ви препоръча подходящо измиващо средство. Масажирайте нежно скалпа няколко минути, преди да изплакнете продукта от косата си.

2. Подсушаването също е важно да се извършва правилно и деликатно към изтощената коса. Използвайте памучна кърпа, която попива добре, за да може да подсуши излишната вода и да не се налага да търкате мократа коса.

3. Веднъж седмично нанасяйте овлажняваща маска преди измиване на косата. Добре е да я оставите да постои повече върху главата, за да може скалпа да поеме в дълбочина всички масла и подхранващи съставки от нея.

4. Всяка седмица използвайте тониращ шампоан или балсам в лилав цвят, които може да смесите с безсулфатния. Той придава по-лъскав вид на косата и прави цвета й по-красив.

5. Завършете процедурите с грижи за изрусената коса с коктейл от масла, които нанесете щедро от средата до краищата, докато още е влажна. След като изсушите косата капнете няколко капки върху дланите си и ги прокарайте по краищата си.

Ако спазвате всички последователни процедури за възстановяване и грижа на косата си, тя ще изглежда прекрасно. А в заключение ще ви припомним един афоризъм :“Косата ви е вашата корона. Третирайте я като кралски особи.“