Всичко за косата

5 начина да полагате грижи за косата си, докато спите

грижи за косата

Има 5 лесни начина да полагате грижи за косата си, докато спите. Научете кои са те!

Всички жени имат своите навици за поддръжка на косите си – с използване на домашни маски за коса, с избирането на боя за коса без амоняк, с оформянето на прическа без преса за коса, която уврежда структурата на косъма и т.н. Независимо дали използват топлинно защитни спрейове, билкови масла или овлажнители през деня, има неща, с които могат да се погрижат за добрият и здрав вид на косата си, когато останалите не правят нищо – докато спят. Вижте 5 трика, които ще ви помогнат да се събудите с по-красива коса без никакви усилия.

5 начина да полагате грижи за косата си, докато спите

Лягайте със суха коса.

Това се отнася за дамите, които вечер мият косата си – никога не си лягайте с мокра или влажна коса. Винаги се уверявайте, че тя е напълно изсъхнала, преди да сложите главата си върху възглавницата, за да предотвратите накъсването й.

Не пропускайте използването на продукти за коса.

Само зашото косата ви няма нужда от оформяне преди лягане не означава, че не трябва да й сложите продукт или масла за допълнително подхранване или овлажняване. Когато се погрижите за това от вечерта, на сутринта косата ви няма да бъде суха и хвърчаща.

Стилизирайте без да стягате.

Стилизирането на косата е най-добрият вариант за оформянето на прическата. За да изглежда добре на сутринта, може преди лягане да я оформите на плитка, опашка или кок, но нека да бъде хлабаво, за да не увредите корените и да не изпитвате главоболие.

Използвайте копринени калъфки вместо памучни.

Поставяйте главата си само върху копринени калъфки, защото памучните причиняват много триене, което води до накъсване и изсушаване на косата.

Шал за глава.

Ако спите върху памучна калъфка на възглавницата, най-добре увийте косата с в копринен шал преди лягане, за да я предпазите от допира с памучната материя.

 

източник:graziadaily.co.za