Всичко за косата

Как да промените цвета на косата си от черна към руса

kak da promenite cveta na kosata si ot cherna kam rusa
287views

kak da promenim cveta na kosata si ot cherna kam rusa

Знаете ли как да промените цвета на косата си от черна към руса и да се сдобиете с перфектният светъл нюанс ? Това намерение може да се окаже доста трудно за изпълнение, независимо колко снимки на звезди, които са успели да го постигнат покажете на вашият фризьор – колорист. Съществува вероятност 50/50 след като излезете от салона косата ви да изглежда ярко жълта,  с месингов или избелен цвят или просто като изкуствена. Звездният колорист и експерт в постигането на желаните руси нюанси Рик Уелман от Ню Йорк споделя тайните за постигане на перфектният рус цвят на косата.

Как да промените цвета на косата си от черна към руса и какво да обмислите преди това

kak da promenite cveta na kosata si ot cherna kam rusa

Помислете с какъв бюджет разполагате

Изрусяването изисква постоянна поддръжка. Ако твърдо сте решили да го направите бъдете сигурни, че ще можете да си го позволите. В зависимост от естественият цвят на косата ви и желания светъл нюанс, постигането на целта ви може да отнеме от 4 до 12 седмици. След това корените, които израстват също трябва да се обезцветяват на всеки 2-3 седмици.

Бъдете наясно с вашето естествено ниво на цвят

Представете си, че регистъра за цвета за косата може да варира между 1 и 12, като 1 е най-тъмният нюанс черно, а 12 е най-светлият рус. Може да мине много време, преди да видите отново естественият цвят на косата си или да си го спомните. Рядко се среща някоя жена над 16 годишна възраст всъщност  да има естествен цвят по-светъл от  7.

Бъдете готови да смените шампоана и балсама си, като и начина им на ползване

Обикновено, изрусяването изисква по-високи нива на амоняк или избелващи продукти. Може да се забележи промяна в текстурата на косата, която най-вероятно ще изисква по-малко шампоан и повече балсам при измиване. Препоръчително е използването на продукти без сулфат и редовно нанасяне на реконструктивна маска.

Намерете добър специалист по изрусяване

Огледайте се за някой, на чийто цвят на косата се възхищавате. Приближете се и попитайте : “Кой ти направи този цвят?” Не се страхувайте да заговорите със същия въпрос и някой с отвратително получил се цвят на косата, за да знаете в кой салон да не влизате.

Знайте колко руса искате да станете

Има много нюанси на русото, от които да избирате. Пазете се от студените и топлите и се спрете на тези, които подхождат най-добре на тена на кожата ви. Занесете снимки на блондинки, които ви харесват ( дори и на такива, които не ви харесват)  на своя колорист. Нека те да бъдат реални, а не черно-бели или прекалено обработени. Имайте в предвид, че русото ще изглежда по различен начин, в зависимост от светлината наоколо.

Бъдете готови за промяна на грима

Цветът на косата ви е рамката на вашето лице. След като се изрусите, това ще окаже директен ефект върху настоящият цвят на сенките и червилото ви, които най-вероятно ще трябва да смените. Веднага след като промените цвета на косата си отидете за консултация с гримьор, които не ви е виждал до сега, за да получите някои полезни съвети.

Помолете за гланц

След като се превърнете в блондинка, използвайте гланциране (ламиниране) на косата, което е обработка, която се извършва без пероксид. То ще помогне за постигане на перфектен рус цвят, ще го запечата за допълнителни 4-6 седмици и ще направи косата блестяща.

Бъдете готови, да не ви приемат на сериозно

Блондинките са стереотип за интелектуално увредени жени, така че се подгответе да чуете глупави вицове или шеги за тях (вас) от някои наистина интелектуално увреден.

Бъдете на ясно с причината, заради която ставате блондинка

Дали е заради това, което сте чули – че блондинките се забавляват повече, а вие сте отегчена и ви е скучно? Или може би забелязвате, че вашият любим предпочита русокосите дами? Каквато и да е причината, направете промяната с ясно съзнание и се забавлявайте с това. Смяната на цвета на косата е най-лесното нещо, с което да промените драматично външният си вид, без да се налага да правите по-съществени и необратими естетични корекции..