Всичко за косата

Как да решите 4-те най-досадни летни проблеми с косата

летни проблеми с косата

летни проблеми с косата

Знаете ли как да решите 4-те най-досадни летни проблеми с косата лесно и ефективно, за да се радвате на красива и блестяща прическа? Може да предотвратите уврежданията, които слънчевите лъчи и влагата причиняват на косъма и да запазите стилната си визия през топлия сезон. Сега ще ви споделим как да туширате всяка неприятна външна намеса, причинена на косата ви през най-хубавия сезон за забавления от годината.

Лятото носи топло време и дългите дни за идеални за почивка на брега на морето или край басейна, но цялото това забавление може да причини сериозни щети на косата. Следвайте тези съвети, за да се радвате на здрава и лъскава коса през цялата година.

Как да решите 4-те най-досадни летни проблеми с косата лесно и ефективно

летни проблеми с косата

Проблем №1: Химикалите  във водата, вследствие на слънцезащитните масла, отмити от тялото, правят косата чуплива, а краищата й се заплитат

Решението : Рита Хазан, стилист на звездите, съветва да намокрите косата си, преди да влезете в басейна. Това ще блокира хлорът от абсорбиране. Също така, намазвайте щедро с балсам, когато сушите косата си. Топлината от слънцето ще помогне на продукта да проникне в структурата на косъма, така че ще се сдобиете с по-здрава коса, докато събирате тен върху шезлонга.

летни проблеми с косата

Проблем №2: Влажността на въздуха може да накъдри изправената ви коса и да спадне обема в корените й. 

Решението : Звездният коафьор Синтия Алварез обяснява, че основният проблем за къдренето на косата е дехидратацията – жадната коса изсмуква водата от атмосферата, което е причината кичурите да набъбнат. След като измиете косата си с шампоан, нанесете по цялата й дължина, включително и в корените, балсам без отмиване. Продуктите за обем ще запазят прическата ви стилизирана за повече време и ще й дадат нужния се*сапил.

летни проблеми с косата

Проблем № 3 : Повишеното изсушаване на косата я прави чуплива и съсипва цвета й

Решението : Напръскайте кичурите си с продукт, който съдържа UV защита преди да излезете на слънце. Всяка седмица нанасяйте дълбоко-подхранваща маска в корените, за да им дадете нужните хранителни вещества. За повече блясък, стилистите на звездите препоръчват да изплаквате косата си след измиването с шампоан и балсам с бира, с високо съдържание на протеин.

летни проблеми с косата

Проблем №4 : Слънцето прави боядисаната ви коса да изглежда с металически отенък, а хлорът може да причини промяна на нюанса

Решението : Стилистите съветват да използвате гланц за коса два пъти седмично, както и ежеседмични терапии за боядисана коса. Това е важно, ако искате да запазите красивия си цвят. Запомнете да мокрите косата си преди да влезете в басейна и да нанасяте продукти с  UV защита, които ще предпазят косъма от прекомерно изсушаване. Освен това ще запазят и цвета непокътнат.

летни проблеми с косата

Наслаждавайте се на лятото и изглеждайте винаги блестящо – ние се грижим за това с всички съвети, които ви предоставяме редовно.