Всичко за косата

Мъжка прическа в класически френски стил

69views

мъжка прическа

Казват, че “по-малкото е повече” и това важи с пълна сила, когато става дума за мъжка прическа, която изглежда чудесно с минимални усилия. Този класически вариант във френски стил, с късо подстригана задна и странични части на главата и оставена малко повече дължина в горната част, е сред най-популярните прически за мъже. В зависимост от предпочитанията тя дава възможност за различно стилизиране – оформяне на една страна, пригладена назад или разрошена небрежно с обем в горната част. Лесно се поддържа и е подходяща за господа с различна възраст и стил.

Мъжка прическа в класически френски стил

мъжка прическа

Тази класическа мъжка прическа се постига в няколко варианта, като основното, което се запазва, е съотношението от по-дълги кичури върху темето и по-къси около ушите и на врата, но без разликата да изглежда драматично контрастираща. За постигане на леко небрежен вид, фризьорът трябва да подстриже косата с подобен на трион ефект. Това е особено добър начин за намаляване на тежестта при мъжете с по-дебел косъм или за подчертаване на естествените къдрици. За постигане на по-ясен и спретнат вид, подстригването с тъпа ножица е за предпочитане, защото по този начин се получава по-стабилна форма на тази мъжка прическа. Това дава възможност да се “изглади” косата, което е чудесно, ако тя е склонна да се придържа около зоната на челото.

Прическа за мъже в класически френски стил

мъжка прическа

За постигане на повече гъвкавост в тази мъжка прическа може да се остави горната част на главата с леко по-дълга коса, но все пак да се стреми постигане на баланс между страничните части и темето. Допълнителната дължина ще позволи разнообразие от прически за къса коса, които могат да се адаптират към различни поводи – от спретнати и странично разделени за работа до рошави, текстурирани на вид за края на седмицата.

мъжка прическа

По-съвременният вид на тази мъжка прическа позволява повишена експозиция на скалпа отзад и на страните, което помага за създаването на една драматично, откъснато усещане.

мъжка прическа

мъжка прическа

мъжка прическа

 

www.fashionbeans.com