Всичко за косата

Мъжки прически според формата на лицето

51views

мъжки прически според формата на лицето

Няма нищо по-лошо от подстригана коса, която да се оакже неподходяща за лицевата структура. Тези мъжки прически според формата на лицето ще предотвратят подобна грешка, защото тенденциите при мъжките прически се променят, а понякога следването на модерните подстрижки може да се окаже не толкова добра идея.

Една и съща мъжка прическа може да стои по различен начин на много мъже, в зависимост от типа на косата и това, дали лицето е с овална, триъгълна, квадратна, продълговата, кръгла, диамантена или сърцевидна форма. Открийте своята, а след това научете коя е най-подходящата прическа за вас.

Мъжки прически според формата на лицето

Овална форма на лицето

мъжки прически според формата на лицето

Тази се счита за идеалната форма на лицето при жените, но за мъжете това не е съвсем така, макар като цяло да подхожда на прическа във всякакви форми или дължина, тъй като е пропорционално добре балансирана. Освен че всеки вид слънчеви очила е подходящ за подобно лице, собствениците му също имат свободата да експериментират с прическата си. Единственото, което трябва да избягват е дълъг бретон, защото това ще придаде допълнително закръгленост. Овалната форма на лицето позволява максимална гъвкавост, като освен дълга или къса, косата може да бъде стилизирана, падаща върху лицето или извън него.

Квадратна форма на лицето

мъжки прически според формата на лицето

Мъжете с квадратни лица имат възможност да избират от различни стилове прически, но заради изразената им челюст е добре да се насочат към вариант, в който кичурите около линията на косата са омекотени в краищата. Къса, стегната мъжка прическа изглежда страхотно и действително подобрява някои черти на лицето – всичко зависи от това дали искат лицето или косата им да бъде основната атракция във визията. Господата с квадратна форма на лицето е добре да избягват да стилизират косата си на път по средата, както и да оставят плътни, тежки бретони.

Продълговата / Удължена форма на лицето

мъжки прически според формата на лицето

Тази форма на лицето изглежда като издължен вариант на овалната форма и това трябва да се има в предвид при избора на прическа. Добре би било да се избягва страните да остават прекалено къси, при желание да се запази дължина в горната част, тъй като това би подсилило и дължината на лицето и би го направило да изглежда още по-дълго. Но подходящият вариант в този случай е да се направи опит за правилно спазване на пропорциите.

Кръгла форма на лицето

мъжки прически според формата на лицето

Изборът на подходящи мъжки прически според формата на лицето в този случай зависи изцяло от това кои области е добре да се скрият и кои да се подчертаят. Кръглото лице няма ъгли или видни линии, затова е важно да се избере стил, който може да се носи с малко височина. Обемът ще направи лицето да не изглежда толкова обло. Добре е да се избягват острите бретони, тъй като ще акцентират върху кръглата му форма. Също така, с много дължина, падаща върху лицето, може да се получи подобен ефект. По-меките краища на косата ще помогнат да се противопостави на това.

Диамантена форма на лицето

мъжки прически според формата на лицето

Мъжете с диамантена форма на лицето имат широки скули и сравнително тесни чела и брадички. Дългата коса върху лицето ще омекоти силуета и ще създаде допълнителна ширина на върха. Много мъже предпочитат да носят косата си по-дълга. Добре би било да опитат да изберат  прическа с бретон, заметнат на горе и слоеве на върха, за да добавят обем. Разумно би било да се избягва носенето на косата право назад, както и рязкото скосяване над ушите, което ще ги накара да изглеждат щръкнали.

Сърцевидна форма на лицето

мъжки прически според формата на лицето

Тази форма на лицето е подобна на диамантената и дългите прически са подходящи и в този случай. По-късите ще акцентират върху горната част на лицето. Чудесен начин да се балансира с формата на лицето би било да расте някакво окосмяване върху него. Леко набола или къса брада ще помогне за запазването на пропорциите между горната и долната половина на лицето. В къс вариант подходяща прическа би била квадратната подстрижка.

Триъгълна форма на лицето

мъжки прически според формата на лицето

Тази форма на лицето е обратна на сърцевидната и за нея е характерна широката челюст и тясното чело. Трудно е да се намери подходящата прическа за триъгълно оформените лица, но добре би стояла издължена коса с много слоеве, които да придадат ширина и обем в горната част на главата. Един лек бретон би омекотил силуета.