Всичко за косата

Маска за коса с витамин А

37views

маска за коса с витамин А

След маската с Тривитаминол, тази маска за коса с витамин А е следващото добро нещо за всяка жена.. И докато първата наистина дава резултат, но след месеци употреба и безкрайни часове в очакване на чудото с кърпа на главата, то втората не изисква подобно старание и постоянство. Нужно е сместа да престои между 20 минути и два часа ( в зависимост с времето, което разполагате да прекарате в подобен неугледен вид). Тук удобството идва от това, че може да се прави не само през почивните дни, в които разполагате с повече свободно време, но дори и през седмицата. Забележим ефект се постига веднага след измиване на косата. Тя изглежда по-лъскава, а освен това започва да расте по-бързо. Косопадът намалява значително. И ако това не е достатъчно, за да ви убеди да я изпробвате веднага, нека да допълним, че съставките са малко на брой и лесно достъпни.

Домашните маски за коса са сред методите за поддържане и подхранване на дългата и увредена след множество изправяне и боядисване коса. Те са натурални продукти без химия, които по естествен начин подхранват корените на косата и я оставят красива и здрава.

Съставът на универсалната рецепта за маска за коса с витамин А е следният:

  • 1 яйчен жълтък
  • 1- 1 и ½ супена лъжица кисело мляко
  • 1 супена лъжица алкохол  (ракия, коняк, ром)
  • 1 супена лъжица мед
  • капкомер течен витамин А

Съставките се смесват и сместа се нанася в корените и по дължината на косата. Престоява се така 20-120 минути, като се има в предвид, че колкото повече се изчака, толкова по-добре за въздейства. Косата се завива с топла кърпа, а под нея може да се постави и шапка за баня или найлонов плик. Отмива се лесно с мек шампоан и е добре косата да се остави да изсъхне по естествен начин.