Всичко за косата

Прически за къса коса 2017

прически за къса коса

Прически за къса коса 2017 – много идеи за подновяване на визията с къса коса.

Ако търсите вдъхновение да освежите прическите си, тези предложения за оформяне и стилизиране на късата коса вероятно са точно това, от което се нуждаете. Самият факт, че обмисляте варианти на подстрижки за дълга коса означава, че имате нужда от промяна и отдавна е установено, че една прическа за къса коса може да ви накара да се почувствате като напълно нов човек.

През последните години станаха много популярни стилните прически каре във вариант на по-къса прическа боб и малко по-дълга – лоб. И като че ли съвсем естествената следваща стъпка е налагането на вариант с още по-къса коса прически. Ето защо има голяма вероятност, след като се престрашите да си направите прическа с къса коса, да получите толкова много комплименти, че да се запитате защо сте чакали до сега.

Прически за къса коса 2017

прически за къса коса

Най-важното при избирането на прически за къса коса е да се открие правилният стил подстрижка, която да подхожда на формата на лицето. Изберете между вариант с по-къса, по-дълга, асиметрична, обръсната отстрани или с бретон прическа къса коса и се спрете на на този, който ви допада най-много. Използвайте дължината, за да балансирате и издължите оптически овалното си или кръгло лице, страничните бретони – за да омекотите острите черти или късите стилове, за да разкривате деликатните черти на лицето си.

Пикси прическата е нещо средно между прическа каре и къса коса. От една страна, този стил е достатъчно къс, за да създаде драматично въздействие, а от друга има дължината да придаде женствено излъчване. Много често в предната си част тази дамска прическа е с по-дълги кичури, които помагат за омекотяване на стила и рамкиране на лицето.

прически за къса коса

Отрязването на косата в по-къса пикси прическа е сериозно решение, особено за дамите, които да свикнали с дългата коса. Този стил драматично ще промени визията им и ще отнеме повече време, за да порасне косата отново. Но от друга страна, ако се решите смело да направите именно тази прическа за къса коса, тя може да се окаже най-хубавата, която някога сте имали. Тя ще освети лицето и ще подобри настроението ви като с магическа пръчка.

прически за къса коса

Късите прически с бретон могат да освежат визията на всяка жена. По-дългият и извит на една страна през челото бретон внася допълнително женственост към всички прически за къса коса. Добре е тази прическа да се поддържа лека с накъсани слоеве, тъй като един прям бретон би изглеждал твърде тежък за пикси подстрижката.

прически за къса коса

Също като предната прическа с бретон, този асиметричен вариант на пикси внася здрава доза от женствена дължина, запазвайки цялостния вид за къса коса. От едната страна леко по-дълга, отколкото от другата, тази прическа за къса коса изглежда най-добре, когато се носи с дълбок страничен път заради обема, който се получава отгоре на темето.

прически за къса коса

Една от последните тенденции е тази прическа с обръсната коса, която до скоро бе запазена марка само за мъжете. Станалата вече популярна и сред жените има своите интересни варианти като обръсната от едната страна над ухото коса, като вид асиметрична подстрижка, обръсната в двата сектора около ушите, само на врата или цялата глава.

прически за къса коса

Мнозина смятат, че веднъж, след като си направят  прически за къса коса, има само един начин, по който да ги носят. Това съвсем не е така, макар, разбира се, тази дължина да не позволява връзване на опашка или оформяне на прибрана и повдигната коса. Има множество начини за стилизиране на прическите с такава дължина за различни поводи – за среща, за работа или за щура нощ навън. Ето как да оформите косата си така, че да съответства на нуждите ви:

 • След измиването на косата, нанесете върху кичурите продукт за термо зашита.
 • Със сешоар и малка кръгла четка издухайте косата повдигнете корените, за да се получи обем. Внимателно подвийте краищата, за да получите форма на прическата.
 • Завършете, като изправите с преса за коса някои от секторите, които стърчат. Нанесете серум за коса.

прически за къса коса

Къдравите прически за къса коса също се постигат лесно в домашни условия. Ето как:

 • Изсушете косата с кърпа и върху още влажната коса нанесете пяна за къдрици.
 • Оставете косата да изсъхне на въздух, за да запазите къдрици непокътнати.
 • След като косата изсъхне напълно, използвайте маша за коса, за да придадете дефинираност на къдриците и да създадете обем в корените.
 • Завършете стилизирането, като нанесете серум върху кичурите.

прически за къса коса

Небрежно разрошените прически за къса коса са свежи и младежки. Може да си ги направите сами у дома като следвате тези последователни стъпки:

 • Измийте косата без шампоан, а само с малко балсам.
 • Подсушете леко и нанесете текстуриращ спрей върху все още влажната коса, като се фокусирате върху по-дългите кичури отгоре.
 • Докато сушите със сешоар косата я мачкайте с ръка, а след това я оформете в идеална рошава прическа.

прически за къса коса

Загладените на една страна и назад прически за къса коса изглеждат толкова стилно, че могат да се използват като официални прически за специални поводи. Ето как да постигнете тази визия:

 • След като измиете косата, нанесете лек продукт за обем, докато още е мокра.
 • Изсушете със сешоар и кръгла четка като подвиете бретона и предната част на косата нагоре и настрани. Ще получите повече обем, ако наведете глава надолу, докато сушите косата.
 • Завършете, като прокарате с пръсти стилизираща помада по краищата. Старайте се да повдигате и разделяте кичурите, докато го правите.

прически за къса коса

Прическите за къса коса могат да бъдат точно толкова шик, колкото останалите прически за дълга коса, ако не и повече. Има някои известни личности, които си присвоиха тази дължина и я превърнаха в своя запазена марка. Благодарение на звезди като Риана и Ан Харауей, тези прически присъстват често под светлините на прожекторите на червените килими или кориците на списанията. Неда да погледнем техния стил за още вдъхновение:

Риана смело се подстрига още преди много години и никога повече не погледна назад. Певицата усъвършенства носенето на къси прически с цвят на косата в кафяво, лилаво, черно, червено и русо. И, ако се чувствате достатъчно смели и страстни, може да опитате някои от многобройните й стилове.

прически за къса коса

Ефирният външен вид на Ема Уотсън е напълно подходящ за носене на прически за къса коса. Деликатните черти на лицето й не трябва да се прикриват с дългата коса, защото именно късите подчертават красотата й. Независимо, дали ще избере леко по-дълга пикси прическа с бретон или сензационно къса коса на слоеве за по-симпатичен вид, тя винаги успява да съчетае своя грим с прическата си, за да създаде незабравима визия.

прически за къса коса

Откакто Ан Хатауей драматично подстрига своята дълга коса през 2012-та заради ролята си в  „Les Misérables“, кредитите й за стил и кариера нараснаха значително. Актрисата не само, че получи награда „Оскар“ за тази си роля, но също така направи революция в прическите.

прически за къса коса

Джулиан Хоу е тази знаменитост, която дава вдъхновение на всички дами, които търсят идеи за къси прически. Русите й кичури преминават от дълги до къси и отново към по-дълги, докато винаги запазват стилния си вид. И също както всички други прически, тя е усъвършенствала тази до перфектност.

източник:thetrendspotter.net