Всичко за косата

Проблемите на дамите с дълга коса

проблеми дълга коса

проблеми дълга коса

Проблемите на дамите с дълга коса са точно 20. Тя може да изглежда величествено и разкошно, ако се полагат правилните грижи за здрава и блестяща коса. Но ето какво се случва на дългокосите жени и само те разбират какво имаме в предвид с този списък. Забавно или не – преценете сами. Всъщност неприятната страна на нещата, погледната от една забавна гледна точка.

20 Проблема на дамите с дълга коса

1. Да излезеш от вкъщи без ластик за коса – това е като да забравиш да си сложиш тениска, панталон или ключовете за вратата.

2. Да опиташ да убедиш сама себе си, че ластикът за коса на китката ти изглежда някак шик – той е сребрист и прилича на еластична гривна, само да не бяха отвратителните стърчащи косми от нея…

3. Косата ти попада в капана на шала през зимата. И така получаваш несръчно направена прическа боб, независимо дали желаеш това или не.

4. Връзваш косата си на опашка толкова често, че започваш да се питаш защо изобщо я пусна толкова дълга. Почти всеки ден си мислиш: “ Да я отрежа ли просто, но пък ми харесва начина, по който пада назад? Все пак прилича на прическа с къса коса, която има висяща тайна на гърба.“

5. Ужасният момент, да намериш косъм в храната си…

6. 85% от времето, през което правиш се*с, независимо дали си отгоре или отдолу, се занимаваш с това да отмяташ косата си и да я вадиш от устата си и същевременно това трябва да изглежда привлекателна.

7. Прибереш косата си на висока опашка във фитнеса, но тя все още е твърде дълга. Тогава трябва да я намотаеш на висок кок, но понеже не изглеждаш добре с тази прическа се чувстваш като баба.

8. Когато косата ти стане наистина чуплива в краищата, но не можеш да изрешеш сплетените връхчета, защото ще загубиш идентичността си на дългокосо момиче. Освен това нямаш намерения да я подстригваш през следващите 6 години, за да изглеждаш като русалка.

9. Чакаш като че ли 10 години, докато косата изсъхне. Сезоните се сменят, много фази на луната минават, множество храна се изяжда….това си е като сага.

10. Намирането на паднали косми на всякъде. Като че ли целият апартамент се е превърнал в място, в което да се събира падналата от главата коса.

11. Залепянето на косата върху гланца за устни – като че ли знае точно кога си го поставила върху лицето си и веднага се залепя там по един невъобразимо неприятен начин, който оставя следи.

12.  Е, самото сресване с четката само по себе си е като тренировка. И по-добре да се счита за кардио, защото след това се чувстваш изтощена, а ръцете са оформени като на мацката от филма „Момиче за един милион долара“.

13. Косата се защипва на ципа на якето. Всеки път.

14.  Когато момче си прокарва нежно пръстите през косата и се паникьосваш, защото може да попадне на заплетен кичур.

15. Твоето колие вече не е огърлица. Това е колие, в което косата ви е уловена като муха в мрежа.

16. Количеството шампоан и балсам за коса, което използваш, е достатъчно да те накара да купуваш в насипно състояние. Веднъж седмично.

17. Пусната надолу коса може да се шокира всеки лежащ до теб през нощта. Така че трябва да я издърпваш и прибираш назад като някоя булка от 80-те всяка нощ, а на сутринта все още се събуждаш с плетеница на главата, сякаш си се борила с някого насън.

18. Подстригването. С всяко ново действие с насочена ножица към косата ти се появява съществен страх, че ще се появиш като Рейчъл.

19. Публикуваш селфи в Instagram и косата е толкова дълга и разкошна, че не се побира цялата в кадъра.

20. Винаги когато усетиш нещо върху крака си и те обливат студени панически тръпки  от първата мисъл в главата ти, че това е змия, а не твой дълъг косъм. Което означава, че собствената ти коса те плаши.

Дали всичко това си заслужава? О, да, точно така. Понеже изглеждаш като красивата принцеса, на която малките момичета завиждат.