сешоар

7 гениални трика как да постигнете професионално издухване на коса със сешоар в домашни условия, но да изглеждате така, сякаш излизате от фризьорски салон.

Сюзън Хендрикс е блогър с 650,000 последователи в инстаграм и над 200,000 абонати в You Tube. Косата й винаги изглежда разкошно, независимо дали я е изправила като струна, оформила на големи вълни или оставила с натуралната й текстура, която е супер къдрава. Най-често обича да я стилизира със сешоар чрез издухване с обем в корените, но това изобщо не е лесно. Но тъй като посещенията при фризьор в салон за красота на всеки няколко дни би й струвало много пари, с течение на времето тя е успяла да постигне професионални резултати у дома. Събирайки множество съвети от различни стилисти през годините, тя е готова да разкрие своите тайни как всяка жена може да изглежда така, сякаш излиза от фризьорски салон, а не от дома си.

7 трика за издухване на коса със сешоар

сешоар

1. Изградете обем, като закрепите малки участъци от косата си, докато я сушите със сешоар.

Веднъж, след като изсушите желаните кичури коса, увийте ги около пръста си и ги закрепете с фиба на главата. Когато приберете по този начин цялата ви коса, минете отгоре със студената струя на сешоара. Може да използвате времето и докато изчакате няколко минути така да се облечете или да си направите грим. Напръскайте косата с лек спрей за обем и когато освободите къдриците, те ще паднат големи и подскачащи с движенията на тялото ви.

сешоар

2. Използвайте полупрозрачна пудра, за да добавите текстура или да попиете омазняването в корените след втория ден.

Потопете пръстите си в праха на няколко пъти и търкайте в корените си така, както се прави със сух шампоан. Може да използвате пудрата и за да скриете наличния  бретон, като за целта сложите прах в основата му, а след това го срешете на една страна.

сешоар

3. Ако не ви допада формата, която се получава с кръгла четка за изправяне, може да я замените с плоска преса за коса. Разделете косата на сектори и изправяйте всеки един. Не забравяйте да нанесете термозащитен продукт върху косата преди да приближите горещия уред към нея. Пресата ще ви помогне да заключите елегантния стил на получената прическа.

сешоар

4. За да издухате добре дългия бретон, движете струята на сешоара в различни посоки.

Бретонът е труден за издухване със сешоар, затова трябва да се използват някои трикове за стилизирането му. Винаги изсушавайте бретона си последен и използвайте кръгла четка – за предпочитане метална. Пуснете сешоара на най-високата скорост. За да изглежда естествено, без изкривена арка в горната част, движете топлата струя от центъра на ляво и на дясно.

сешоар

Започнете, като отделите целия бретон и захването с фиби косата, падаща около него. След това пъхнете четката под него и включете сешоара, като оставите струята да издухва косата, като придвижвате четката в посока надолу. Захванете отново бретона отгоре и насочете четката и струята на сешоара в посока от ляво на дясно. За завършек, използвайте продукт за коса на водна основа, с който леко да намажете краищата.

сешоар

5. Уверете се, че държите правилно четката.

Една от грешките, които често се допускат при издухването на косата със сешоар в домашни условия е че не опъват добре кичурите. Хлабавите сектори около четката няма как да се изправят добре, така че не се страхувайте да опъвате, особено в корените и около лицето, ако искате косата да стане супер гладка.

сешоар

6. Наклонете глава и използвайте текстуриращ спрей за повече обем.

С помощта на пръстите си или на четка за коса нанесете текстуриращ продукт за коса върху наведената глава с падаща надолу коса. Разрешете го по цялата дължина, за да получите обемна прическа.

сешоар

7. Запазете прическата си, като спите с повдигната коса.

Ако искате да се радвате на така добре издуханата си със сешоар прическа и на следващия ден, не спете върху косата си. Повдигнете я на малки хлабави кокове преди лягане, но не използвайте ластици, а фиби. На сутринта ще имате обемна и добре оформена прическа.

източник:cosmopolitan.com.au