Всичко за косата

Защо сухият шампоан не действа както искате

zashto suhiqt shampoan ne deistva kakto iskate
9views

zashto suhiqt shampoan ne deistva kakto iskate

Защо сухият шампоан не действа както искате и как да използвате правилно този чудотворен продукт ? Ако някога сте останали разочаровани от него и сте се чувствали предадени и излъгани от обещанията, които предлага, вероятно причината за това се крие в неправилният начин на употреба от ваша страна. Трима от най добрите фризьори, които се занимават от години с грижа за косата и продуктите за нея, обясняват кои са най-честите грешки, които се допускат при използване на сух шампоан и как да ги предотвратите.

Защо сухият шампоан не действа както искате и как да промените това

Нанасяте продукта от корена към краищата

Правилният начин за нанасяне на сухия шампоан е от долу на горе. Това е трик, който споделя  стилистът на звездите Сара Потемпа. Повечето дами правят точно обратното и остават разочаровани от факта, че не получават желаният ефект. Винаги пръскайте долният сектор коса, за да се скрие всеки остатък и да сте сигурни, че повдигате от корените.

Пръскате близо до главата

Когато използвате сух шампоан, пръскайте корените на разстояние на около 20 см от скалпа. По този начин количеството няма да се концентрира в една област. Така правят професионалистите.

Не използвате достатъчно количество

“Хората се страхуват да използват прекалено много от продукта, но малкото количество също не е ефективно”, казва Джени Балдинг, също известен стилист. Не се страхувайте от спрея и пръскайте смело!

Пръскате и след това се отказвате

Това че сте напръскали косата си не означава, че сте приключили, момичета! “Най-добрият начин да нанесете сух шампоан е като напръскате скалпа и разтърсите коса с помощта на ръцете си, за да може продукта да подейства. След това разрешете корените с четка от естествен косъм, за да отстраните мазнината от скалпа. След това прокарайте четката от едната до другата страна “, обяснява Стейси Герра, главен стилист в салон “Butterfly Studio Salon” в Ню Йорк.

Отказвате се веднага, след като не успеете с първия сух шампоан

Предлагат се разнообразие от видове и марки в магазините. Въпрос на време и опити е да се намери подходящият сух шампоан за вида и структурата на вашата коса. Не се отказвайте от първият продукт, който не е бил правилният и продължавайте, докато откриете своя.

Използвате сух шампоан само когато косата ви е мръсна

От сухите шампоани става страхотен стилизиращ продукт, с който може да придадете обем на косата си.