Mаникюр и педикюр за зимата: съвети от Галя Илиева

маникюр-за-зимата

От екипа на LAZARA винаги се стараем да ви държим с най-новите тенденции както в модата, така и в грижата за кожата, маникюра и косата. По тази причина, потърсихме съветите на специалистът Галя Илиева от “Салонът”, относно новостите и грижата за маникюра и педикюра за зимата. Ето и какво ни сподели тя:

Свърши сезонът на сандалите и късите ръкави, дойде време да скрием краката в чорапки, а ръцете в ръкавички. За някои хора това означава край на грижата за тях, но трябва ли? Студеното време е голям враг на кожата, започват зачервявания, лющения, студови алергии. Това е най-доброто време за парафинова маска. На местата, на които се прави парафинова маска /ръце, крака/ се подобрява кръвообращението и се повишава тонуса на кожата. Парафиновата маска прекратява достъпа на въздух, разширява порите и това помага на полезните съставки да проникнат в дълбочина. Процедурата е изключително универсална и се използва при много суха кожа на ръцете и краката, при загрубяла кожа, след дълъг престой на открито през зимата или на силно слънце през лятото. Парафинотерапията е горещо препоръчвана от лекари и физиотерапевти, особено при артрит, тъй като намалява болките и сковаността в засегнатите стави и стимулира притока на кръв към тях. Поглезете ръцете си веднъж в месеца с парафин и освен младост и красота ще ги предпазите от възпаления на ставите.

Ако избягвате педикюра през студените сезони, защото лака ви се размазва, когато се обуете, големите световни брандове са се погрижили и за това. Най-голямата иновация е т.нар. сух лак. Сухият лак представлява необходимите пластове лак , но под формата на стикер. Изсъхва идеално за по-малко от 15 мин. и се почиства с лакочистител – лесно, бързо и удобно, без усложненията със свалянето при гел лаковете. Все пак и при полуперманентните покрития има новости. Една от водещите марки в света за професионални продукти, чиято политика е изключително ориентирана в грижата за естетвените нокти на клиента, пуска на пазара нов вид основа за гел лак. Отново под формата на стикер, без да се нуждае от никакъв бондер, трайността на маникюра е гарантирана, както и здравите нокти на клиентите. Тепърва ще се запознаваме с този вид продукти, но сигурна съм, това е близкото бъдеще на декоративните маникюр и педикюр.  Студените дни са идеални за посещения в салоните за красота, поглезете се с някоя ароматна спа процедура и времето няма да ви се струва толкова мрачно!

Ето и няколко предложения за зимен маникюр от Галя Илиева:

маникюр за зимата

маникюр за зимата

маникюр за зимата

маникюр-за-зимата-3

маникюр-за-зимата-6

маникюр-за-зимата-4

маникюр-за-зимата-5