Маникюр

10 стъпки за изключителна устойчивост на маникюра

10 стъпки за изключителна устойчивост на маникюра, които всеки може да направи в домашни условия.

Красиво оформените и лакирани маникюри могат да накарат почти всички жени да се почувстват красиви и готови да покорят света. Докато разбира се, това състояние на блаженство не бъде напълно разбито от грозно и дразнещо лющене на така красивия лак за нокти върху ръцете им.  Опустошително.

И понеже никой не трябва да минава през този вид мъка след всеки маникюр, за да помогнете на маникюра си да издържи по-дълго, се уверете, че сте следвали тези 10 съвета по-долу всеки път, когато правите своя маникюр в домашни условия.

10 стъпки за изключителна устойчивост на маникюра

   №1 – Поддържане на маникюр за къси нокти.

Ако имате работа или начин на живот, където ръцете ви са използвани много, поддържайте къси нокти, за да ги предпазите от чупене. Ако прекарвате време в градината или ноктите ви са изложени на твърде много вода,  след това е по-вероятно нанесеният лак за нокти да се обели или ноктите да се начупят, ето защо при подобни случаи късият и не остър маникюр са за предпочитане.

     №2 – Правилна подготовка.

Изпилете и полирайте маникюра си преди лакиране. Това ще осигури на лака гладка повърхност, към която да се придържа. Ако имате изпъкнали места или неравни нокти, лакът ще бъде по-податлив на износване и лющене.

     №3 – Задължително нанасяне на база.

Слоят база  ще предостави гладка повърхност, за да се увеличи продължителността на живота на цветното покритие върху ноктите. Базата също така помага като да защитава ноктите от обезцветяване.

     №4 – Нанасяне само на два слоя лак за нокти.

Прилагането на повече от два слоя лак за нокти няма да го задържи за по-дълго. В действителност, колкото повече се нанася, толкова е по-вероятно да се зацапа. Ако лакът се нанася твърде гъст, той става еластичен и най-малкия удар може да създаде движение. Затова две е добър номер, към който да се придържаме в случая.

     №5 – Докосване първо на върховете на ноктите.

Лющенето на лака за нокти най-често се среща на върха на нокътя, така че е добре първо да нанесете тънък слой от вашия цвят първо тук, за да му се даде малко повече сила, преди да приложите двата слоя в пълен размер.

     №6 – Тактично прилагане на топ лак.

Слоят топ лак ще даде на маникюра лъскав, професионален завършек и ще действа като защитник, който да спре лака от лющене и нащърбяване, което ще го направи устойчив за по-дълго време. Най-добрият трик е да го нанесете по ръба и долната страна на ноктите си, за да дадете на върховете допълнителна защита.

     №7 – Обмисляне на формулата на идеалния топ лак за нокти.

Не само трябва да се търси топ лак, който изсъхва бързо, но също така трябва да се знае, че с помощта по-лек топ гел лак ще се осигурят по- дълготрайни резултати.

     №8 – Осигуряване на достатъчно време за изсъхване.

Дори и да сте невероятно бързи при лакирането на ноктите ви, винаги трябва да се уверете, че имате достатъчно време, за да ги изсушите добре. Базата и лакът трябва да бъдат сухи след две до три минути и да си позволите да изчакате още допълнително една минута преди нанасяне на топ лак.

     №9 – Тест за напълно изсъхнал лак върху ноктите.

Вместо да опитвате късмета си или да пробвате ноктите си с пръст, за да проверите дали са напълно сухи (в резултат на което да размажете маникюра си, ако се окаже твърде рано), опитайте трик: Всеки път, когато искате да знаете дали лакът е напълно сух, внимателно докосвайте стените на ноктите на двата си показалеца един с друг. Ако можете да ги разделите, без наличие на лепкаво усещане след това значи са сухи.

     №10 – Използване на цялостна система за маникюр.

Ако наистина искате устойчиви маникюри, изберете една цялостна система за нокти от три стъпки, които се състои от база, цветен лак за нокти и бляскав топ лак. Каква е разликата, ще попитате вие? Е, една система,  формулирана специално, за да работи заедно за получаване за стилен маникюр, който е не само супер лъскав и богат на цвят, но и с продължителност до 10 дни (алилуя!). Така че, въпреки че компонентите от една марка могат да се продава отделно, заедно работят по-добре.

източник:beautyheaven.com.au