- Advertisement -
Красота

Разширени пори – как да ги почистим и свием завинаги

разширени пори

Разширени пори – ето как да ги почистим и свием завинаги.

Много жени и мъже имат разширени пори на лицето, което ги кара естетически да не се чувстват комфортно. Освен неприятното акне и забележимите черни точки, те са другата причина и пречка към постигането на безупречната кожа. И тъй, като няма нищо по-красиво от естествената красота на лицето, която се счита за съвършената форма на грим, трябва да се намерят подходящите методи за отстраняването им – за предпочитане завинаги.

За разширени пори лечение като цяло има, като основното, с което трябва да се подходи към този дерматологичен проблем, е внимание. Порите могат да бъдат толкова чувствителни и тъй като ангажирането с решаването на проблема на всеки етап изисква повишено внимание, консултацията с експерти е най-добрата опция. Ето защо се доверяваме на двама от тях – Рейчъл Назарян – дерматолог и Рене Руло – естет и консултант на звездите, за да ни кажат как веднъж и завинаги да се отървем от неприятните разширени пори по лицето.

Разширени пори – как да ги почистим и свием завинаги

Като начало трябва да се започне със самото почистване на разширени пори. Рене Руло съветва: „За да се почистят порите и забележимите черни точки, те трябва да се премахнат чрез екстракция, направена от опитен козметик периодично всеки месец. Без съмнение, нищо няма да ги изчисти по-ефективно, отколкото ръчните екстракции – дори и почистване на лицето с четка. „

Може да правите механична ексфолиация и у дома. „Има стъпки, които можете да предприемете у дома, за да може нежно да почистите повърхността на кожата и да предотвратите мъртвите клетки да запушат порите ви. Внимателно е ключовата дума! Лекото търкане с мека механична четка за лице ще премахне натрупването на мъртвите клетки на кожата и може да се прави всеки ден с четка или лек скраб. Преди това се уверете, че вашата кожа е подготвена чрез измиване с топла вода и мек почистващ продукт предварително. Пречистването твърде грубо само ще раздразни и възпали кожата, което ще я накара да изглежда червена и подпухнала. Карайте бавно и внимателно с вашите пори“ , обяснява Рейчъл Назарян.

Използвайте салицилова киселина. „Това е най-добрата съставка за проникване в лигавицата на порите и помага да ги поддържате чисти. Това е кератолитична бета хидрокси киселина, известна със способността си за изглаждане на кожата, без да причинява дразнене, която спомага да се намалят причиняващите акне бактерии, както и маслата, произвеждани от кожата, за да се предотвратят дефекти – всичко това, докато прониква в порите, за да помогне за изчистване на замърсяванията“, съветва Рене Руло.

Успокояване с пара. „Топлината, която произвежда парата ще повиши температурата на кожата, което същевременно ще омекоти втвърдените масла в порите за по-лесното им изваждане и дълбоко почистване на порите.“

След почистването е време за втората основна стъпка – свиването на разширените пори. Експертите препоръчват за целта химически пилинг. „Химическият пилинг помага да направите повърхността на кожата си да изглежда гладка, което свежда до минимум появата на разширени пори, но той също така ги почиства и им позволява всъщност да се свият, като помага да се отлепят мъртвите клетки, които могат да се натрупват и да ги запушат „, обяснява Рейчъл Назарян.

Използвайте ретинол. „Ретинолите са витамин А, базирани за външно приложение и се използват заради техните анти-стареене и анти-бръчки свойства. По същия начин те работят за бръчките, тъй като могат да закръглят кожата чрез увеличаване на производството на колаген и минимизиране на порите. Те също така намаляват производството и размера на мастните жлези , което може да помогне на порите да изглеждат по-малки Също така, тъй като забележимите черни точки могат да се обострят от размера на порите, локалните ретиноиди за акне могат да им помогнат да се изчистят, за да се изравни текстурата на кожата, а това позволява на порите да се затворят и да се изчистят „.

За да забравите за проблема със запушените пори е необходимо освен почистване и свиване, така също и специална грижа за кожата след това.

Използвайте слънцезащитни продукти. „Слънцето е индуктор в пълен размер на порите! По всеки начин, по който колагенът помага да се поддържат по-малки порите и придава здрав вид на кожата си, слънцето го разваля и може да направи порите по-големи и в някои отношения „пълни“ чрез намаляване на еластичността. Защитете порите (и останалата част от кожата си) ежедневно със слънцезащитни продукти срещу увредена от слънцето, нееластична и с големи пори кожа.“

източник:marieclaire.com