Красота

Спрете позеленяването на бижутата

106views

pozelenqvane biju aksesoari saveti

Омръзна ли ви да си купувате красиво бижу и след едно или няколко слагания да позеленее? Спрете позеленяването на бижутата завинаги. За съжаление метали като сребро и мед имат способността да се окисляват бързо, което всъщност води до позеленяване на самото бижу и на кожата ви. Въпреки това можем да се справим с проблема много лесно. И решението винаги е било под носа ни.

Спрете позеленяването на бижутата завинаги

pozelenqvane biju prasteni saveti ideq

Как да се справим с позеленяването на бижутата е въпрос, който тревожи много дами, може би всички, които харесват да носят сребърни и медни аксесоари. Окисляването е процес, който се активира при допир с кожа или когато се изпотяваме. Дори когато ги намокрим с вода. Затова е хубаво да ги сваляте, когато влизате в банята да се къпете.

Край на позеленяването на бижутата

pozelenqvane bijuta grivni saveti prasteni

Края на позеленяването на бижутата е близо. Оказва се че решението е скрито на рафта с лаковете ви за нокти. Не очаквахте нали? Нанесете тънък слой безцветен лак за нокти върху участъка, който се опира на кожата ви. Този метод създава тънка бариера между вас и аксесоара, която ще прекрати драмата с неприятния цвят. Изчакайте няколко часа да изсъхне напълно и след това можете спокойно отново да носите любимия си аксесоар. След седмица или две отново повторете процедурата, защото ще се изтрие от търкането в кожата ви.

pozelenqvane bijuta zlatisto savet visulka

Тук ни идва и идеята да лакирате и аксесоарите, които са от “фалшиви” метали от магазинчетата за по-евтини бижута, защото така ще предодвратите падането на покритието им. Няма да се появи онзи неприятен розов отенък, когато “сребърното” вече не е “сребърно”. Не се лишавайте от носенето на ефектни аксесоари и бъдете себе си.