Джони Деп

Джони Деп твърди, че никога не е държал да спечели “Оскар”. Всъщност, много актьори се опиват да убедят всички – интервюиращи и зрители, че самата номинация е чест за тях. Те нямали нужда от статуетката, защото осъзнавали, колко талантливи техни колеги има, номинирани за наградата в същата категория. Но дали това наистина е отборен дух и приятелска надпревара? Ако питате Джони, отговорът е категорично ДА.

Около актьорът започна да се шуми за номинации  около последния филм с негово участие –  “Black Mass”. Но, изглежда, за него е важно да направи уточнението, че печеленото на награда не му е приоритет. “ Никога не съм искал да получа някое от тези неща. Дадоха ми едно от тях, като номинация, два или три пъти. Номинацията означава много,” сподели той пред BBC.

Феновете му знаят, че Деп заслужено е бил номиниран, заради брилянтно изиграните си роли във филмите “Finding Neverland”, “Sweeney Todd “и първата част на ” Pirates of the Caribbean”. А защо ли не иска да се разходи с позлатен трофей в ръката? Отговорът му ще ви изненада: “Не искам да говоря пред публиката. Идеята на спечелването на наградата означава, че си победил в съревнование с други хора. Аз не се съревновавам с никого. Аз правя това, което искам. Понякога на хората не им харесва, но това е ОК за мен“, обяснява Джони Деп.