момиче на седмицата жулиана стоянова

Този път в рубриката ни “Момиче на седмицата” ще ви представим една красива българка, която за момента търси реализация в Америка, но носи родината в себе си и скоро се надява да се завърне. Жулиана Стоянова е едно талантливо момиче от Бургас, но към този етап от живота си живее и работи в САЩ. Завършва Психология в София и специализира магистърската си степен по Човешки ресурси в Сан Диего, Калифорния. Към днешна дата Жулиана има подписан договор и с една Модна агенция. Изключително лъчезарна, нейната непрестанна усмивка ни зарежда с много положителни емоции. Интелектът и отговорността към всяко нещо, с което се захване са нейни отличителни знаци. Какво ни разказа тя за себе си, начина на живот в Америка и модните си предпочитания, четете в следващите редове.

Момиче на седмицата Жулиана Стоянова

LZ: Има ли разлика в сутрините в България и тези в Америка?

– За мен определено има разлика. Сутрините в Америка започват целеустремено и са изцяло фокусирани към оползотворяването на всяка секунда с цел да се усъвършенстваш, да бъдеш конкурентноспособен и пълноценен в чуждата среда. Емоциите и проявата на слабост остават на заден план в този така добре организиран „свят“. Всеки ден е не просто борба за оцеляване, но и вътрешна борба със самия себе си. Сутрините с България са свързани с топлотата и уюта на дома, както и мисълта за ежедневните приятни емоции и преживявания, които очакваш да споделиш със семейство и приятели и които не се налага да планираш две седмици предварително.

LZ: Завършила си Психология в България и магистратура Човешки ресурси в Калифорния. Има ли съществена разлика в начина на обучение?

– Съществена разлика в американския начин на обучение в сравнение с българския все повече започва да няма. Програмите за обучение в съвременните университети и колежи в България са взаимствани както от Америка, така и от Европа. Единствената разлика, която забелязах е, че в Америка преобладава евристичният начин на обучение, докато в България се залага на репродуктивния начин на обучение. В Америка от значение е оригиналността, развитието на креативното мислене, докато в България се набляга на паметта или по-точно на обема на информация, която можеш да възпроизведеш.

Момиче на седмицата Жулиана Стоянова

LZ: Като човек, който притежава интелект и красота едновременно, кое от тези качества ти помага повече в Америка и кое в България?

– Интелектът в комбинация с красота е константа. За мен е важно да умееш да преценяваш ситуацията и средата в която се намираш, и да си изиграеш правилно картите. Както в Америка, така и в България, тези качества могат да ти помогнат или попречат, всичко зависи от самия теб и начина, по които ги използваш.

LZ: Кое те накара да се обърнеш към моделството в САЩ? Имаше ли вяра, че ще успееш?

– За да „оцелееш“ в чужда среда, трябва да си проактивен, поне според мен. Мотивите ми бяха свързани предимно с това да се развивам и опитвам нови неща, които да ми бъдат полезни в бъдещите ми бизнес начинания в България. Вяра за успех винаги имам, с каквото и да се захвана, но в никакъв случай не се чувствам успяла на този етап в моделството. Има още много въпроси, на които търся отговор и все по-големи цели и идеи за осъществяване.

Момиче на седмицата Жулиана Стоянова

LZ: Разкажи ни как се случиха нещата около Модната агенция там?

– Всичко се случи след предварително проучване от моя страна и кандидатстване онлайн. В последствие се явих на кастинг, одобриха ме и трябваше да премина обучение по актьорско майсторство и моделство. След като завърших обучението, подписах договор с Модната агенция, която ще ме представлява, и започнах работа по проекти.

LZ: Откриваш ли различия между възприятието и отношението към моделите в България и тези в Америка?

– Определено в България се гледа по различен начин на моделите и този бизнес като цяло. В Америка това се възприема като професия, от която могат да се изкарват добри доходи, особено ако имаш талант и подходяща външност, тези качества се оценяват и не биват пренебрегнати. За България мога да говоря като страничен наблюдател, но определено това не се възприема като сериозна професия. Според мен основната причина е в размера на пазарите, както и в търсенето. Но в никакъв случай  не им отстъпваме по красота, излъчване и таланти.

Момиче на седмицата Жулиана Стоянова

LZ: Гледаш ли да си в крак с модните тенденции?

– Ще излъжа ако кажа, че не се интересувам от актуалните модни тенденции и предложения, но предимно следват тези, които смятам, че отговарят на моя стил и усещане за модата, и които ме карат да изглеждам по най-добрия за мен начин.

LZ: Кой са ти любимите дизайнери?

– Следя с интерес модните тенденции в колекциите на Dolce & Gabbana, Gucci, Dior, Donna Karan и Calvin Klein.

LZ: Какво си хареса от новите Седмици на модата?

– Останах най-силно впечатлена от стрийт стайл предложенията по време на седмиците на модата в  Hю Йорк и Милано в комбинация с един от любимите ми аксесоари – оригинални слънчеви очила.

Момиче на седмицата Жулиана Стоянова

LZ: Имаш ли любим айтъм, с който не се разделяш?

– Като любим айтъм бих определила предимно бижута и аксесоари,  по конкретно пръстени и обеци. Обичам всякакви видове и форми, независимо от големината и цветовете.

LZ: Коя е дрехата, която може да опише характера ти?

– Това са аксесоарите – чанти и обувки.  Те винаги олицетворяват както моментното ми състояние, така и отношението ми към света. Предпочитам изключително шарени, нестандартни, и уникални чанти и обувки, без значение от повода.

LZ: С кое разчупваш визията си?

– С промяна на прическата и експериментиране с цвета на косата. Това е нещото, което може изцяло да промени цялостния ми облик и именно заради това прибягвам доста често до него.

Момиче на седмицата Жулиана Стоянова

LZ: Използваш ли цветове по дрехите, като изразно средство на настроението ти?

– Ако това обяснява факта, че в гардероба ми не преобладава черният цвят, тогава може би използвам – да 🙂

LZ: Имаш ли мания по пазаруването на конкретни неща?

– Да, отново това са чанти, във всякакъв размер, стил и цвят.

Момиче на седмицата Жулиана Стоянова

LZ: Как поддържаш форма?

– Не правя нищо специално. Избягвам някои вредни храни, умерено количество въглехидрати и тренирам по-интензивно предимно когато ми предстои ангажимент или снимки с Модната агенция.

LZ: Коя част от разкрасяването ти е най-любима?

– Естествено това са гримът и прическата, те придават завършен вид на визията ми всеки ден и ме карат да се чувствам красива.

Момиче на седмицата Жулиана Стоянова

LZ: Огледалото за теб е просто предмет или посредник към душата?

– Не обичам да прекарвам време пред огледалото. Посредник към душата са очите ми, а огледалото е просто средство да бъдат по-изразителни и истински за околните.

LZ: Кое те кара да си в хармония със света около себе си?

– Усмивката, истинските преживявания и семейството ми са основните причини да бъда в хармония със себе си.

Момиче на седмицата Жулиана Стоянова

LZ: С какво зареждаш тялото и духа си?

– С положителни емоции, доброта, пътувания, любов, и подкрепа от най-близките приятели, останали във времето, на които имам пълно доверие. Те са моето огледало.

LZ: Какво ще пожелаеш на нашите читатели?

– На вашите читатели искам да пожелая на първо място здраве и силен дух, независимо от предизвикателствата по пътя, да се радват и оценяват малките неща, и никога да не се отказват от мечтите си. И не на последно място, да не забравят да бъдат красиви и очарователни всеки ден!

Момиче на седмицата Жулиана Стоянова

Момиче на седмицата Жулиана Стоянова

Момиче на седмицата Жулиана Стоянова

Момиче на седмицата Жулиана Стоянова

Момиче на седмицата Жулиана Стоянова

Момиче на седмицата Жулиана Стоянова

Момиче на седмицата Жулиана Стоянова

Момиче на седмицата Жулиана Стоянова

Момиче на седмицата Жулиана Стоянова

Момиче на седмицата Жулиана Стоянова

Момиче на седмицата Жулиана Стоянова