Lifestyle

Момиче на седмицата: Звезделина от Mint Stories

звезделина mint stories

Този път ви представяме едно момиче, чийто истории имат приятния лек аромат на ментата. Звезделина е звездата на “Mint Stories”, а тази седмица и на LAZARA. Магнетична, красива и с безупречен стил, няма как веднъж кликнали в блога й, да не се гмурнете в свят, от който наистина лъха свежест, позитивизъм и голяма любов към всичко заобикалящо. Заедно с Калоян, който с големия си талант зад обектива, успява да запечатва грациозността на Звезди, те от известно време насам творят и създават качествени и много интересни постове за всичките си любопитни читатели и почитатели. Ние се свързахме със Звезделина, за да ни разкаже повече за себе си, интересите си и да сподели с нас едни от най-любимите си айтеми.

звезделина mint stories
LZ: Разкажи ни малко за себе си. Коя е Звезделина?

– Звезди (както ме наричат приятелите ми) е една неуморна мечтателка, която живее в София, но твори и пътува по целия свят. От близо две години се занимавам с моя моден блог – Mint Stories, който се превърна в неизменна част от живота ми. Не знам дали това е правилният път, по който вървя в момента, но е най-желаният и обичаният от мен. Уча „Публична администрация“ в СУ, но ще се занимавам с нещо по-творчески насочено за в бъдеще. Искам никога да не работя нещо, което би ме убивало като творец и демотивирало. Винаги ми е било мечта да оставя нещо красиво след себе си, което да е било създадено с много любов, страст и желание. Винаги ще рискувам и ще давам всичко от себе си, за да правя това, което обичам.

LZ: От къде се породи идеята за “Mint Stories”?

– Едва ли някой блогър е планувал, че ще се занимава някога с това. Идеята при мен и Калоян се роди спонтанно и е комбинация от мислите на двама души, които искаха и търсеха начин да изразят себе си. Но само привидно изглежда лесно. Истината е, че хората не виждат какво стои зад един кадър или пост – целият път, който са изминали тези хора, за да го осъществят. Както на цветето му е нужно внимание и грижи, за да порасне, така и тук е нужно много време и огромно постоянство. Това не е работа, която има определен диапазон от време, в който ти трябва да я свършиш. Това е начин на живот, мислене и енергия. Писала съм постове в 3 през нощта и съм снимала на -20 градуса, но никога не съм го приемала като работа или досадно задължение, защото това е моята “лудост”, в която аз намирам най-големия чар.

звезделина mint stories

LZ: Какво е усещането, което искате да оставите на читателите ви, след като са посетили блога ви?

– Mint Stories е нашата същност, начин на изразяване, мислене и душа. Когато читателите ни посетят сайта ни, искаме обезателно те да се върнат отново. Искаме да им дадем нещо хубаво, но то никога да не им стига и да очакват още повече от нас. Като едни типични творци, ние рядко сме доволни от резултата, който постигаме, но по този начин се мотивираме винаги да вдигаме нивото още повече и повече.

LZ: От къде започва конструкцията на една твоя визия?

– Задължително започвам от нещо, което ме е вдъхновило преди това. Например в една от последните ни фотосесии за “H&M”, силно ме впечатли едно дълго „oversize” палто в цвят камел, покрай него изградих цялата си визия след това. Друг път може да ме вдъхнови просто някакъв нюанс, който съм срещнала случайно и искам да го пресъздам през моите очи. Нямам точни правила, които следвам в създаването ми някоя визия. Всичко е въпрос на собствено виждане и усещане.

звезделина mint stories

LZ: Какви дрехи и аксесоари грабват вниманието ти?
– Обичам по-семплите неща сякаш. Забелязала съм, че вкусът ми се променя всеки ден. Неща, които са ме впечатлявали преди, сега изобщо не могат да ми грабнат вниманието. Иначе, най-голямата ми мания напоследък са часовниците и палтата. Обичам много и по-оригиналните и различни „handmade” бижута и аксесоари.

LZ: На какво трябва да се залага на количеството или на качеството?

– Разсъждавайки от гледната точка на блогър, категорично на качеството бих заложила. Много трудно при огромно количество можеш да поддържаш винаги достатъчно добро качество. Живеем във времена на убийствена конкуренция и ако не предлагаш нещо по-качествено и различно си абсолютно безинтересен на хората.

LZ: Трудно ли е да си блогър в България?

– Да си блогър в България означава, че наистина много обичаш да правиш това, което правиш. В България блогърството не е чак толкова добре познато, както е в Америка, Франция или Италия, което го прави много ограничено и адски трудно, особено, ако имаш силното желание да го правиш на едно по-високо ниво, както е в чужбина. Модното блогърство тепърва започна да навлиза в пределите на страната ни като култура, като бизнес отношения и като разбиране. Много хора започват и се отказват след някоя друга седмица, защото не срещат разбиране от другата страна. Изключително демотивиращо e, когато искаш да работиш с дадена марка, например, a от екипа им ти заявяват, че в България нямат такава практика изобщо и не се интересуват. Важното е да не се отказваш, когато не срещаш разбиране, а да продължаваш да се бориш и да търсиш начин. Ние се опитваме да налагаме едно ново мислене. Самата идея е да представиш даден продукт по един иновативен, достъпен и по-близък до хората начин. Аз съм голям оптимист и смятам, че до няколко години манталитетът на хората ще се промени и ще започнат да гледат с „по-широки“ очи на това явление – блогърството.

звезделина mint stories

LZ: Тези дни се говори много за блогърката Есена О’Нийл, която твърди, че това, което виждаме онлайн от успелите блогъри е фалшиво. Каква е твоята позиция по темата?

– Според мен има огромна доза истина в това. Аз самата наблюдавам подобни примери на хора, които фанатично са се вкопчили в това явление блогърството сякаш е някаква нова „религия“. Стремежът да изглеждаш максимално добре в очите на хората е мания, която е обзела света. Идеята на блогърството не е такава. Ние не сме моделите от билбордовете и подиумите, а съвсем нормални момичета, които са много по-близко до хората като визия и начин на живот. Целта е да показваме реалната страна на модата и красотата, а не само блясъка, с който ни заливат.

LZ: Имате ли забавни и сконфузни ситуации по време на снимки за Mint Stories?

– Като цяло снимките са ми любимата част от целия процес. С Калоян сме си създали наистина една много приятна атмосфера за работа, която никога не ми е била досадна или скучна. Винаги успяваме да съчетаем приятното с полезното. Сконфузни са ситуациите, когато снимаме сред хора и винаги се намира някой, който да отправи някаква „оригинална“ реплика, но и с това сме свикнали и не ни прави впечатление вече.

LZ: Каква е последната ти модна мания?
– Напоследък започнах да прекалявам с покупките на палта, оправдавайки се, че сега им е сезона и ми трябват, но като цяло нямам много мании. Блогът ме научи да съм много дисциплинирана в покупките. Имам си и аз моите изблици понякога, но в рамките на нормалното, надявам се.

звезделина mint stories

LZ: А от къде се запали по модата и какво означава тя за теб?

– Честно казано не мога да се сетя за нещо определено или случка, които да са ме запалили именно по това. Започнах блога през 2014 година, която беше много преломна и изпълнена с много промени за мен. Напуснах работа, но открих моето призвание, приключих дългогодишна връзка, но намерих Него, много приятелства загубих, но изградих нови. Имах огромна нужда да изразявам себе си по някакъв начин и модата беше моето спасение и вдъхновение да започна нещо ново. Модата за мен е свободата да бъдеш каквото си пожелаеш, когато пожелаеш.

LZ: С кой дизайнер би искала да пиеш кафе? За какво бихте си говорили?

– Тук трудно мога да се огранича само с дизайнери. На ужасно много хора се възхищавам и бих искала не просто да изпия едно кафе с тях, а да усетя частица от техния път, който са изминали до върха. Хора като Кристофър Нолан (режисьор), Антъни Хопкинс (актьор), Ели Сааб (дизайнер), Ханс Цимер (композитор), Марио Тестино (фотограф), Вера Уанг (дизайнер), Матю Макконъхи (актьор), Карл Лагерфелд (дизайнер и фотограф), Анна Уинтур (VOGUE) и много други са все личности, които ме вдъхновяват всеки ден с техните истории, успехи и това, което са. Прекрасно е усещането да четеш за такива хора, да се докосваш до техните произведения и да бъдеш част от техния свят.

LZ: Коя е най-любимата ти дреха, с която не би искала да се разделиш?

– Нямам такава, колкото и странно да ви звучи. Наистина гледам да не се привързвам, защото през гардероба ми минават огромно количество дрехи, които се сменят постоянно. Преди време трябваше да се разделя с голяма част от дрехите ми, защото не ги носех и само заемаха излишно място и тогава се научих да не задържам нищо у дома, което не се е използвало през последната една година.

звезделина mint stories

LZ: Какво обличаш, когато бързаш за среща или лекции?

– Тук съм станала експерт, защото често бързам и закъснявам и ми се налага да мисля и планувам даже и докато си мия зъбите сутрин. Залагам предимно на дънки с висока талия в комбинация с някакъв пуловер или риза и голямо бижу или шал, ако е по-студено времето. В ежедневието си нося предимно обувки на нисък ток тип кубинки/ боти или “oxford shoes”. Има сутрини, в които се събуждам със силното желание да експериментирам днес и да обърна по-голямо внимание на визията ми, но това се случва, когато наистина имам повече свобода и време.

LZ: От къде черпиш идеи и вдъхновения?
– Красотата е навсякъде около нас, но трябва да имаш спокойствието в душата, за да я видиш и откриеш. За щастие съм успяла да си създам възможността, с която да откривам чара на това да пътуваш по целия свят и у нас, но с малко багаж. Това е моето вдъхновение.

LZ: Кой е най-любимия ти моден съвет?
– Трудно ми е да се сетя за нещо определено. Не спазвам всички модни съвети, защото просто не ми допадат винаги. Има много абсурдни предложения, които и до ден днешен не мога да приема. Харесва ми „nude” тенденцията напоследък, както и завръщането на „бохо“ стила и през есента.

звезделина mint stories

LZ: А кой е най-мъдрият стайл съвет, който си давала?

– Да не следват никакви модни съвети обезателно, а да си изграждат свое собствено виждане за нещата. В модата няма категорично правило за всеки и в това й е чара. Имаш свободата да експериментираш и да изразяваш себе си под всякаква форма.

LZ: Имаш ли вече съставен коледен списък с желания?

– Моят коледен списък рядко е материален, защото всичко, което искам или имам нужда си го набавям доста преди това, защото не обичам да чакам. Но много обичам да подарявам подаръци и вече имам коледен списък и идеи за нещата, които ще подготвя за любимите ми хора. Нямам търпение вече за Коледа!

LZ: Какво още да очакваме от “Mint Stories”?

– Въпреки, че планувам нещата за месеци напред, все се намира нещо, което да ме изненада и да промени всичките ми планове. Предстоят наистина много нови неща, които се надявам да успея да осъществя. Ще станете част от сбъдването на някои мои мечти и поставянето на нови цели, нови дестинации и интересни колаборации.

LZ: Какво би пожелала на нашите читатели?
– Не само на вашите читатели, но и на вас, бих пожелала неспиращо вдъхновение, което да ви води във всяка следваща крачка. Много нови познанства, с които да градите нещо красиво. И неспираща страст, с която да вършите всичко със замах.

Петте любими айтема на Звезделина

звезделина mint stories

1. Часовник в розово злато от “MVMT Watches”, които между другото ме избраха с тази снимка за победител в Instagram за месец октомври. И сега ще мога да допълня колекцията си с още няколко тиктакащи съкровища, които са ми любимите аксесоари като цяло.

звезделина mint stories
2. Дънки тип „boyfriend jeans“ от „Reserved” – супер удобни и практични, когато искате да избягате от ежедневните ангажименти и проблеми. Пребягвам към тях, когато съм в едно много специфично лежерно настроение. Нося ги предимно лятото в малко по-кежуал визии, а понякога дори и по-официални.

звезделина mint stories
3. Чанта тип „bucket bag” от „Versus Versace” – много практична и идеална за университета. Харесвам по-големите чанти, които имат задължително и по-дълга дръжка, защото обичам ръцете ми да са свободни винаги.

звезделина min stories
4. Слънчеви очила от „Rodenstock”, които нося не само през лятото. Харесват ми много като моден аксесоар, а и очите ми са много чувствителни към светлината и ми се налага често да ги нося.

звезделина min stories
5. Боти „Timberland” – огромна фенка съм на марката. Имам няколко чифта в различни цветове и това е най-удобната обувка, която някога съм носила. Идеални са за разходка в планината и едновременно с това и за по-градска и кежуал визия.

звезделина-mint-stories

звезделина-mint-stories

звезделина-mint-stories

звезделина-mint-stories

звезделина-mint-stories

звезделина-mint-stories

звезделина-mint-stories

звезделина-mint-stories

звезделина-mint-stories

звезделина-mint-stories

звезделина-mint-stories

звезделина-mint-stories