Lifestyle

Петък с Франки: Летният купон – идилия от главоболие и Алказалцер

лято парти алкохол

Привет, дами! „Купон ли чух?“ Отдавна не сме споменавали темата за летните партита. Последно опорочихме Слънчев бряг и неговите безкрайни, шумни и безпаметни вечери. Пък лятото вече е в разгара си и купоните далеч не са само по морето. В столицата също се опитваме да се забавляваме, макар и без наличието на морски бриз… Поне си имаме басейни. Факт е, че не всички са в отпуска, или пък е било за твърде кратко, а да работиш в тази жега си е доста тегаво. В главите на повечето хора се въртят сладолед и студени коктейли, а идея си нямате за нетърпението, с което се чакат събота и неделя. Колкото и добре да работят климатиците, хората не могат да бъдат така лесно заблудени, че трябва да мислят само за служебните си задължения.

Не че зимата e лош сезон, но има нещо в топлината на лятото, което кара хората да са по склонни към „тежки“ партита. Плюс това лятото си е сезонът на фестивалите, а те са си просто епично преживяване. И фестивалът на ледените скулптури в студените месеци е интересен, ама нещо не е особено предразполагащ към парти. За сметка на това само, докато се чуе Spirit of Burgas и вече ви се иска да сте там, без особено значение, кой точно ще свири. Тази година даже май ще се организира и специален фестивален влак от София до Бургас. Честито! Печелите още 6 часа купон, което си е оферта.

Защо лятото е по-добрият сезон за партита?

Горещините

Високите температури винаги предразполагат към приемането на повече течности. Основно се препоръчва водата. И тъй като чистата вода не е толкова забавна, хората я правят на лед и я поливат с алкохол, което си е приемлива предпоставка за парти. А колкото по-топло, толкова по-голяма жажда. Доста лед се изпива така…

По-малкото дрехи

Свобода, лекота, а и е по-привлекателна. Това „дяволско“ творение – плътта, може би също е причина за повечето партита през лятото. Едното води към друго и в крайна сметка хората си остават съвсем без дрехи… Това лошо лято…  А винаги едно добро парти е по-добро, когато има продължение, признайте си!

Летните хитове

Ами по-добри са от зимните. По-свежи, по-танцувални. Имам известни подозрения, че в топлия въздух музиката има по-голямо въздействие, но още не съм го потвърдил на 100%. Категорично е обаче, че на -10°С изобщо няма да ви се пее и танцува. И не, подскачането на място и търкането на ръце и уши не се брои за танц.

Слънцето

Слънцето е пряк източник на витамин D. А този витамин е пряко свързан с нашето щастие, спокойствие и здраве. Съвсем нормално е и да се чувстваме по-добре, когато е слънчево. Само не бива да бъркаме това приятно чувство с работоспособност. Лятото определено си е мързелив сезон. А най-добре витамин D се приема в комбинация с витамин Sea.

Може да намерим още поне 10 причини защо лятото е по-добро. И карането на ски е забавно, ама пиенето на плажа е по-забавно. Точка. (Официално молим зимата за прошка и се надяваме, че ще бъде благосклонна.)

Нали знаете за приликата между зимата и шефовете? Хубаво е да дойдат, но е два пъти по-хубаво да си тръгнат по-рано.  А лятото? Лятото е като заплатата! Иска ни се дойде по-скоро и никога да не свършва. В някоя паралелна вселена добре си живея…

Главоболието и Алказалцерът

P.S. Това изобщо не е продуктово позициониране. Просто целият ни екип е безкрайно благодарен за чудотворното действие на този медикамент. На теория си е чист аспирин, на практика- спасение от мъките на махмурлука. Изпитано и проверено.

Може би няма да е зле да направим и един материал за методи за борба с главоболието след тежка вечер. Поемам ангажимент да отнеса предложението към ръководството. Оп, май току-що го направих…

Факт е, ще направим и такава статия!

Не знам за вас, но аз лично имам страшно желание вече да се насоча към поредното парти. Надявам се и вие да се озовете на забавно място. Носете си готините дрехи, доброто настроение, оставете си очакванията вкъщи и просто се забавлявайте. Ако не разпуснете в петък, то кога?  Сложете си няколко таблетки Алказалцер в чантата, за да ви е „мирна“ главата на сутринта, пък си пийте „лед“ колкото ви е кеф.

Стискам палци да ви пуснат по-рано от работа. Ако пък сте работодател, то бъдете благосклонни, пуснете си служителите 30 минути по-рано. Ще спечелите много бонус-точки. Пък и вие ще „намажете“…

Приятни и летни почивни дни. Нека доброто настроение бъде с вас!

Ваш Франки