Предизборна ДЕмода 2015

местни избори 2015

Местните избори …. (дълга въздишка)…. онова приятно време на годината, когато хората се маскират в зловещи костюми… а, не чакайте! Това беше скорошен комерсиален западен празник.

Да се пробваме отново!

Онова време, което настъпва на всеки 4 години и кандидатите за слава и власт започват да се конкурират кой притежава истинския Х Фактор! Х-ът в тях е толкова силен, че са по-скоро като оживели персонажи от Х-Men или, поне, достойни български заместители на популярните мутирали комикс герои/злодеи. Всеки път на местни избори тръпнем в очакване да видим ексцентричните кандидати, които няма как да не ни грабват със своите агитационни кампании. Незнайно защо (не)бъдещите кметове и общински съветници забравят за добрата стара народна мъдрост, че “по дрехите посрещат, по ума изпращат”. До ума се е видяло, че няма да стигнем, но поне имаме нагледни материали, които да анализираме.

Предизборна ДЕмода – Местни избори 2015

местни избори 2015

Ето и поредния кандидат за X-MEN. Гласувахме демократично в редакцията, и сме единодушни, че Върколакът от американската комикс поредица, ще бъде привлечен като от магнит от г-жа Волф. Имаме съмнения обаче, че супер-силата на кандидатката от ПП “Глас Народен” няма да е водачеството, а кукуригането.

местни избори 2015

Мария Календарска е красива жена, която е много “fashion forward”! Очаровани сме от тоалета й, който изглежда като от бъдеща колекция на Мари Катранзу, известна със своите реалистични принтове на дрехи, вдъхновени от архитектурни забележителности. Сградата на Софийски университет си е достатъчно инспирираща, според нас!

местни избори 2015

Независимият кандидат за кмет на район “Приморски”, явно е чул за прословутата руска поговорка “Бог любит троицу!” или както се казва в България – “Три за късмет!”. Каква ще е суперсилата на Илия Костадинов? Клонирането!

местни избори 2015

Йорданка Сандова е истински хамелеон. Надяваме се да се появи някой, който да й разясни, че да се слееш с интериора, не е най-удачният моден ход.

местни избори 2015

МИНИОНИТЕ СЪЩЕСТВУВАТ! Поне онези лилавите! Доказателство – Елена Добромирова Трифонова.

местни избори 2015

България не се нуждае от разни политици, а от истински шамани! Такива, които редовно ще гледат на Таро, ще хвърлят боб и ще изпадат в транс, за да видят бъдещето. Ще спрем и Интернет комуникацията, защото тя пречи да се отворят чакрите максимално и ще си пращаме сигнали и съобщения с дим. Така ще създадем и повече работни места, предимно за пожарникари.

местни избори 2015

Поморие си има своя спретнат Джак Спароу в лицето на Стоян Тончев. Октоподи, акули, китове нямат място в дълбоките черни води на българското море, а в деликатесното меню в някой луксозен ресторант. Ние се питаме – къде е “Черната перла”, къде е пиратската шапка и най-вече, къде е пак изчезнал ромът?

местни избори 2015

Ромът може и да е изчезнал в Поморие, но ракийчицата знаем къде е! Цецка Димитрова дали не се лекува при доктор Радева?

местни избори 2015

Фатален дъкфейс с номер 13! Новата алтернатива за България не са вече излизащите от модата джукести селфита. Моля ви се! Сега са модерни рибешките муцуни. Следете ги малко тези неща!

местни избори 2015

Препоръчваме на другаря Кашукеев да изостави този стар очебиен аутфит на руски таен агент и да си пусне “Мъжът от U.N.C.L.E”, за да почерпи малко вдъхновение от безупречния моден вкус на Иля Курякин.

местни избори 2015

Лейди Гаганица стана известна на цяла България с огромната си ексцентрична прическа. Мадам дьо Помпадур и Мария Антоанета биха завидяли за помпозната коса на госпожа Лазарова.

местни избори 2015

Асеновград се нуждае от адреналин и хубав рок! И от добрите фотографски умения на Maria Todorova Marcheva Photography!

местни избори 2015

Край Павел Баня редят се, редят се тополите…. Кандидате на Каолиново могат да си спретнат един музикален дует и да се пробват пак за следващия сезон. До тогава ние “ще тръгнем по своя път сами” без тях.

местни избори 2015

Като казахме, че модата на 90-те се завръща, далеч нямахме предвид стилът “мутробарок”.

местни избори 2015

Ето един кандидат, който е в час с нещата. Атлетичният шик е тренд номер едно за есен-зима 2015, но за съжаление на Татяна Дончева, през пролетта той се очертава да е малко поотшумял.

местни-избори-2015-17

Етно стилът винаги е вдъхновявал големите дизайнери! Кандидатите за общински съветници са заложили на българското, но ние по-скоро ги виждаме тези лица да ни дават съвети за вокално пеене. Само Луна им липсва!

местни-избори-2015-18

Образът на анимационния персонаж Хонг Конг Фуи атакува съзнанието ни. За тези от вас, които не са прекарвали дълги часове в гледане на Cartoon Network оставяме този линк тук.

местни-избори-2015-21

А, такааа … Гледайки този портрет на Петко Викторов, по-скоро сме склонни да повярваме, че ще върне духа на френския бохемски шик, изцяло игнорирайки желанието му да наподобява иконичната снимка на младия Че Гевара.