Мода и Стил

Грижа за новите обувки

grija za obuvki

Грижа за новите обувки. Как да удължите живота на обувките си само с няколко трика.

Цяло чудо е, че толкова малко жени взимат мерки за защита на техните скъпоценни обувки, особено, когато това изисква толкова малко средства и още по-малко енергия. Достатъчно е няколко прости мерки, които да гарантират, че ще можете да извървите много километри с обувките си, заради което си струва още повече тази инвестиция. Четете за трите начина, по които можете да засилите специалната връзка, която имате с вашите любими обувки.

3 съвета за грижа на новите обувки

1. Винаги добавяйте гумени подметки и капачки за токове

Стъпалата на повечето скъпи обувки са изработени от кожа, при това много тънка такава. Вероятно сте забелязали, че дори и след едно износване, дъното им започва да се остъргва и изтънява. За това добавете еидн тънък слой от гумена подметка. Това е ключово допълнение. Всеки обущар може да направи това за вас за минути и може да уцели повечето цветове (дори и червения, дами). Ако обувките ви са с тънки токчета, кажете на обущаря да добави и трайни капачки, които ще предотвратят токчетата от износване.

2. Балсамирай!

Някога прилагали ли сте на вашите кожени обувки специален балсам? Ако не, то е време да започнете. Това ще овлажни и запази кожата супер-еластична и ще предотврати от досадните пукнатини. Преди да намажете обувките си, използвайте мека четка, за да се отстранят всички замърсявания от обувката, след това разтривайте в малки количества балсама върху повърхността. Изчакайте няколко минути, след което избършете ги нежно – кожата ще погълне само толкова, колкото и е нужна. Повечето видове кожени балсами не струват скъпо и можете да ги използвате много дълго време.

3. Съхранението е ВАЖНО!

Мястото, където си държите обувките, е от изключително значение. Ако ги съхранявате на грешното място може да доведе до избледняване, надраскване и други сериозни щети. Ако живеете в малко пространство, не препоръчваме да си запазвате всичките кутии за обувки, но е ключово да задържите тези, в които са били вашите скъпи чифтове. Ленените торби също са фантастичен начин за съхранение на обувки, също така можете и да ги използвате по време на пътуванията си.