Мода и Стил

Как да се обличаме, за да изглеждаме по-високи

как да се обличаме

Как да се обличаме, за да изглеждаме по-високи – съветите на Ерин Уолш – стилист на звездите.

Повечето дами разчитат на неудобните обувки на висок ток, за да прибавят няколко сантиметра в повече към ръста си. Но ако сте от тези, които предпочитат да не измъчват краката си, може да се възползвате от съветите на звездния стилист, който се грижи за визиите на  Кери Уошингтън, Сара Джесика Паркър, Маги Гиленхал, Кристен Уиг и други популярни дами и се възползвайте от петте лесни начина, които ще ви помогнат моментално да “пораснете” визуално с няколко сантиметра.

Как да се обличаме, за да изглеждаме по-високи

  • Заложете на монохромна визия.

“Има причина всички момичета да са облечени в един цвят от главата до петите”, казва Уолш. “Това наистина удължава тялото. Като използваме същите тонове в цялото облекло, това създава илюзията за височина и изглеждаме по-високи и слаби. Това не означава че не можете да носите различни цветове или шарки, но понякога, ако носите един цвят отгоре и още един отдолу, това разполовява торса на най-неподходящите места. “

  • Познавайте добре предимствата и недостатъците на тялото си.

Никой не познава тялото ви по-добре от самите вас, така че, ако имате по-къс торс, например, носете изрязано яке вместо овързайзд, така че да не ви “погълне”, казва Уолш. “Това, което ви трябва са дълги крака, така че носете панталон с по-висока талия.”

  • Маркирайте най-малката част от вашата фигура.

“Ако имате малка талия, носете неща, които да я демонстрират, като кроп топ и високи paperbag панталони,” казва тя. “Мисля, че това е причината защо виждате наоколо толкова много дребнички жени, носещи този вид дрехи.” По същия начин, “ако имате наистина миниатюрни глезени, носете обувки, които обръщат внимание на това, чрез ниско каишка на глезена,” обяснява Уолш.

  • Издължете се.

Когато носите поли, Уолш предлага да опитате един трик, при който плата свършва точно под коляното: “Падането на сантиметър и половина покрай коляното е супер ласкателно за силуета”, казва Уолш. “Ако искате да носите по-къси мини поли, обаче, се уверете, че плата свършва точно там, където бедрото започва да става по-тънко и приближава към коляното.”

  • Прескочете колана.

“Аз нямам правило за колани”, казва Уолш. “Но обикновено колкото по-широк е колана, толкова повече скъсява фигурата.”

 

източник:instyle.com