мъжка мода

Мъжка мода – ето кои са задължителните 6 неща за всеки мъжки гардероб.

Можем да си го кажем директно – когато става дума за мода, повечето мъже не я приемат сред топ приоритетите си. И все пак има отделни айтъми от обикновеното мъжко облекло, които дори и най-незаинтересованите от мода за мъже господа трябва да трябва да имат в гардероба си. Притежаването на основните необходимости изгражда здрава основа за стилен гардероб, което от своя страна помага в подготовката за всякакъв вид повод, който възникне.

За всички, които попадат в категорията “начинаещ в модата” предлагаме списък с указания относно есенциалните елементи в облеклото на всеки уважаващ себе си мъж.

Мъжка мода – задължителните 6 неща за всеки мъжки гардероб

мъжка мода

 №1 – Вратовръзки.

Инвестирайте в двата вида – широки и тънки, в най-различни цветове, така че да имате по една за всяко облекло. Въпреки, че силно препоръчваме да имате по една отделна черна и бяла вратовръзка, тъй като те съществуват в най-разнообразни нюанси. Но не слагайте край на наличностите си там, особено ако смятате, че сте социална гуру. Експериментирайте с цветове, модели и материали, тъй като те могат да предоставят лесен контраст в комбинация с риза и сако, и както и да  допълнят вашето облекло, като един фин акцент на най-различни цветове.

мъжка мода

   №2 – Черни мъжки обувки.

Тези обувки са задължителни за всеки мъж.  Един добър чифт ще съвпадне с повечето мъжки костюми, но това не означава, че те трябва да бъдат носени само за костюми. Една от популярните модни тенденции в мъжката мода е съчетаването на черни официални обувки с тесни дънки за създаване на по-изтънчен външен вид, особено ако планирате да прекарате една вечер с приятели. Опитайте се да избегнете квадратните токове и се стремете към остри и тънки стилове. Тези, със стилна катарама, са винаги добър избор.

мъжка мода

 №3 – Бомбър якета.

Като любим елемент в облеклото на много мъже, това винаги е най-голямата улична тенденция, която ще видите от всяко по-голямо събитие на модните подиуми. Без значение от стил на тези мъжки якета – дали от естествена кожа, с плътен цвят, с атлетична кройка или от вълна – всяко едно мъжко яке е с универсално приложение и елемент от най-съществено значение за  наличност в гардероба.

Въпреки, че тъмните бомбър якета винаги са били стандарт, модните марки започват да променят нещата. Така че, докато якетата в черно, сиво и тъмно синьо винаги ще бъдат популярен избор в тази категория, по-ярките цветове като червено, зелено и аква в момента крадат светлината на прожекторите.

мъжка мода

 №4 – Оксфорд ризи.

Една бяла риза Оксфорд е за предпочитане, тъй като съвпада с всичко и дава “добре облечен” външен вид, дори без много усилия от ваша страна. Но имайте в предвид, че тази риза трябва да е от по-високо качество, тъй като ще получава максимума на употреба в гардероба ви. Ето защо, материала и качеството трябва да са издържливи, а евтините такива са склонни да се мачкат и се късат лесно. Опитайте се да купувате ризи от полиестер, а се стремете към 100% памук. Ако наистина искате да се откроявате от тълпата, обмислете да си вземете оксфордски ризи в уникални цветове, включително лилаво, оранжево, червено и може би дори в розово!

мъжка мода

 №5 – Аксесоари.

Това е очевидно, но лесно може да бъде пропуснато, ако не сте внимателни. Един от най-големите грешки в модата за мъже  носенето на панталони без мъжки колан (особено ако ризата е прибрана в него), още повече носенето на колан, който не съвпада с цвета на обувките. Един черен колан е най-необходимия аксесоар, който всеки мъж трябва да има, защото подхожда както за формални, така и за ежедневни събития.

Моделите мъжки часовници са безкраен брой и докато правят очевидното (да показват часа), те също така може да бъдат ключът към завършване на вашето облекло. Ключът за този аксесоар е неговата изтънченост, тъй като е добре да маркирате всичко във визията като цяло, а не самия часовник. Избягването на часовниците от злато и предпочитането на тези от сребро или с черни кожени каишки е добро решение.

мъжка мода

№6- Костюми.

Обикновено един единствен костюм не се вписва за всеки повод. В действителност е добра идея да имате по един различен костюм за всеки сезон. Те трябва да са сезонни – затова за всеки сезон, трябва да имате костюм от различен материал. За лятото изберете от лен и крепон, докато за зимата, помислете за спортен костюм от туийд.

Кърпичките в горните джобове направиха истинско завръщане, когато култови дизайнери като Том Форд и Майкъл Бастиан ги представиха на преден план на модната сцена. Те не само са страхотни за официални събития, но също така имат възможност да съществуват в разнообразие от цветове и модели, защото те толкова малък аксесоар. Но не забравяйте златното правило на контраст: ако костюмът е едноцветен, изберете шарени кърпички и обратно.

 източник:.thetrendspotter.net