работно облекло

Как да направите своето работно облекло забележително, като го усъвършенствате и съчетаете по-стилно.

Всяка уважаваща себе си дама знае, че има голяма разлика между облекло за работа и облекло за почивните дни. Често се налага да носите едно и също работно облекло – ако имате служебна униформа или дрес код в службата, така че е важно да се чувствате добре в дрехите върху себе си и да харесвате начина, по който изглеждате. Стилистите имат няколко съвета към всички жени, които ежедневно се сблъскват с това предизвикателство. Ако и вие сте сред тях, научете как да изглеждате бизнес шик всеки работен ден, с помощта на осем стайлинг трика, които можете да приложите незабавно.

8 начина за усъвършенстване на работно облекло

работно облекло

  • Изградете своя служебен гардероб около дрехите, които носите през цялото време. Ако предпочитате да носите панталони на работа, изградете визията си около тази основна част от облеклото си, като добавите горна дреха в класическа кройка, която лесно и удобно се съчетава. Не прекалявайте с волните комбинации, за да не се отдалечите от основната идея и да не чувствате “като себе си”.
  • Когато решите да създадете своето лично работно облекло по свой начин и според своята индивидуалност, трябва да определите бюджет, да отделите време, да се фокусирате върху онова, което искате и можете да си позволите и да бъдете напълно откровени.
  • Не се страхувайте да се отървете от нещата, които никога не обличате и не използвате в ежедневието – те само заемат излишно място в гардероба ви и правят почти невъзможно създаването на бърз аутфит сутринта преди работа.
  • Най-важното нещо, което не трябва да забравяте, когато създавате своето облекло за работа е да направите един удобен тоалет, в който ще се чувствате комфортно през всичките 8 часа, докато сте в службата. Така ще успеете да насочите вниманието си изцяло върху служебните си ангажименти и да се представите в най-добрата светлина, вместо да се разсейвате с частите от тоалета си, които възпрепятстват свободните ви движения.
  • Мислете за многократната употреба на дрехите си. Не гледайте на роклята като на едно парче плат. Носете я като пола, чрез добавяне на топ или блуза отгоре или облечете риза под нея.
  • Когато сменяте любимите си дрехи, които обикновено обличате, когато бързате, купете нови от най-доброто качество и кройка, които можете да си позволите. Те ще ви накарат да се чувствате страхотно всеки път, когато ги облечете.
  • Практичността е толкова важна, колкото самите дрехи за работа. Опитайте се да си създадете рутинна, която е толкова ефективна, колкото е бърза. Инвестирайте в продукти за красота с двойно предназначение, за да се спести време и пространство в козметичната и дамската ви чанта – като например хидратиращ фон дьо тен с висок SPF или масло за лице, което може да се използва и върху кожичките на ноктите.
  • Не се страхувайте от повторни покупки за работно облекло. Ако намерите нещо, което наистина обичате, купете си няколко броя.

източник: harpersbazaar.com.au