emanuel ungaro esen-zima 2015Emanuel Ungaro есен-зима 2015 е една софистицирана колекция, в която мракът е погълнал светлината. Тя ни връща към фънки 80-те, със своите усвоени за женския гардероб мъжки силуети, ултра къси минита и типичните по онова време рокли, които напомнят на неравностите по морските миди.  Дрехите абсолютно препокриват идеята на готовата за носене мода и имат този изтънчен вайб на висшата класа. Малко от Мадона, малко от Куинси Джоунс, Ариан Филипс е успяла да ни потопи в джазов свят с малка доза поп. Фосто Пуглиси, дизайнерът на колекцията, е сложил на главите на първите си модели шапки, скриващи голяма част от лицата им. Те са вдъхновени от ахетипните мъжки версии на невероятния шапкар Стивън Джоунс.

Визията на Emanuel Ungaro есен-зима 2015

emanuel ungaro esen-zima 2015

Стилистката на Emanuel Ungaro есен-зима 2015 – Ариан Филипс, нарича колекцията “Frenchy Frenchness”. Плисетата и точките много често са асоциирани с момичешка невинност, но при модната марка за студения сезон те са толкова строго елегантни, че последното нещо, което ни минава през мислите е девица от малките френски градове. Жената на Ungaro е независима, знае какво иска и може да има всичко, което си пожелае. Тя е жена в мъжки свят с тъмни вампирски устни или в поли, в които и стройните й крака са на показ. Колекцията на Пуглиси е гениална, защото в нея можеш да намериш както разчупени дневни визии, така и high class офис парчета, парти рокли от кожа и лак и изключителни дълги палта в черно.

Хората зад Emanuel Ungaro есен-зима 2015

emanuel ungaro esen-zima 2015

Това е втори сезон, в който Филипс  стилизира колекция на Пуглиси за Ungaro и изглежда, че тя се забавлява с работата си. Ариан припомня първата си среща с дизайнера през 90-те, след като той по някакъв начин успява да намери номера на факса й и започва да й изпраща съобщения от Сицилия – “Помниш ли как факсовете бяха едни къдрави? Събуждах се и се чувствах сякаш е Коледа.” После дизайнерът започва да й изпраща впечатляващо сложни дрехи. Тя казва за Пуглиси – “Той е иконично италиански. Неговият ентусиазъм е заразителен. Виждам как през годините той е успял да израсне…”. С новата му колекция за Ungaro се вижда невероятната работа и труд за създаването на едни силни и модерни визии.

emanuel ungaro esen-zima 2015 emanuel ungaro esen-zima 2015 emanuel ungaro esen-zima 2015 emanuel ungaro esen-zima 2015

emanuel ungaro esen-zima 2015 emanuel ungaro esen-zima 2015 emanuel ungaro esen-zima 2015 emanuel ungaro esen-zima 2015 emanuel ungaro esen-zima 2015 emanuel ungaro esen-zima 2015
emanuel ungaro esen-zima 2015