Fendi есен-зима 2015

fendi esen-zima 2015 podium

За италианската марка, Карл Лагерфелд е вдъхновен от Palazzo della Civiltà Italiana. Шедьовър на фашистката архитектура, която е новата щаб квартира на Fendi в Рим, се издига впечатляващо заобиколен от празните, зловещи площади, както в картините на Джорджо де Кирико. Силуетите за Fendi есен-зима 2015 са много структурирани в базови цветове. От цялата колекция лъха и на нещо ретро,  60-те са акцент, който няма как да не се забележи от визиите на подиума. Дрехите са минималистични с доза футуристичност, нещо с което Лагерфелд обича да се заиграва, когато прави дрехи за италияснкия бранд. Дизайнерът с тази колекция се опитва да избяга от момичешката визия, която е създал за Fendi през последните години.

Вдъхновението зад Fendi есен-зима 2015

fendi esen-zima 2015

За есенния сезон, ако вдъхновението не е от 70-те, то със сигурност ще е от 60-те. Кайзерът на модата си призна, че за цветовете на Fendi есен-зима 2015 се е инспирирал от филма “Кланът Тененбаум”. Дрехите имат типичните препратки към 60-те, подправени с голяма доза модерна привлекателност. Излъчването на колекцията е изключително уютно и топло, което не я лишава от това да изглежда луксозна, елегантна и женствена. Жената на Fendi изглежда креативна, забавна и просто умопомрачително красива тази есен. Тя не се страхува да експериментира с иновативни стилове и привличащи погледа детайли и е винаги в тенденциозните сегменти, излиза на улицата в доста изчистени сукмани, кожени поли с наподобяващи престилки джобове и невероятно извънгабаритни връхни дрехи, които поставят акцент върху пищния обем и красивите цветове.

Променящите визията детайли

fendi esen zima 2015

Лагерфелд няма как да пропусне да добави в колекцията на Fendi творчески детайли и аксесоари и те не липсваха и в есенната колекция на марката. Кожените ботуши до глезена и кожените буйки с мътни цветови докосвания изглеждат абсолютно хладни в комбинация с всичките показани тоалети. Представени бяха и най-големите Fendi чанти, както и малки портмонета и чанти с участието на култовите Karlito украшения и пъстри птици и райски детайли.

fendi esen zima 2015

fendi esen zima 2015

fendi esen zima 2015

fendi esen zima 2015

fendi esen-zima 2015

fendi esen-zima 2015

fendi esen-zima 2015

fendi esen-zima 2015