Ревюта

Най-доброто от Paris Fashion Week

paco rabanne esen zima 2015Модната седмица в Париж закри целия моден месец, в който дизайнерите представяха колекциите си за есенните тенденции през 2015. Видахме много еднакви вдъхновения, но и много разновидни стилови хрумвания. Романтиката премина от Лондонския и Миланския моден подиум в столицата на модата. Главни виновници за това са, разбира се, английските и италианските дизайнери, които си представят колекциите на френската сцена. Имаме флорали в типичния за  70-те стил и много прозрачни материи. Колекциите са в тъмни цветове с много рокенрол акценти. Френските дизайнери обичат суфистицираните силуети и такива не липсваха при Louis Vuitton, Lanvin, Elie Saab и много други. Викторианската мрачна епоха беше пренесана в колекциите на Alexander McQueen, Valentino и много други. Обобщаваме всичко с едни от най-ярките моменти при парижката модна седмица.

Колекциите от Paris Fashion Week

anthony vaccarello esen zima 2015

Paris Fashion Week стартира с колекцията на Anthony Vacarello. За фон, дизайнерът бе избрал Айфеловата кула, която просто стана част от ревюто. Тя е дълга, тънка и пропорциите й са огледални с тези на краката на моделите. Вакарело е решил, че есенната парижанка трябва да е рок-звезда и беше изложил тази идея буквално върху роклите по моделите.

Valentino esen zima 2015

От Valentino ни изненадаха приятно с познати персонажи от киното. Оказа се, че филмът „Зуландър 2“ се снима в базата на Valentino в Рим. А познатите ни герои от комедията Дерек и Хенсел се появиха на модния подиум. Актьорите Бен Стилър и Оуен Уилсън не излязоха извън роля дори за секунда. Въпреки това, дизайнерите на колекцията бяха създали едни много романтични дрехи – напоследък станалата им запазена марка – принтове на органза, отново бяха на лице с апликации на пеперуди, луни и дракони.

balenciaga esen zima 2015

Александър Уанг ни учуди, като представи за Balenciaga една колекция, в която е претъпил своята ню-йоркска визия и се е върнал на абсолютно френския маниер, който през годините беше усъвършенстван от Геские. Получи се една интересна игра на спортно лейди – градско, но изтънчено, грубо и изискано.

sonia rykiel esen zima 2015Жули де Либран казва за новата си колекция за Sonia Rykiel – „Красотата не е случайнa, тя е създадена, отразена, тя е диалог с огледалото. Единственият истински диалог„. И после, не знайно откъде, намери 40. 000 книги, с които да напълни залата, за да изглежда като истинска библиотека. Жули представи дрехи, които отразяват точно това, което се опитваме да обясним, когато кажем „френски шик“.  Колекцията й е пропита с най-парижкия дух.

Още колекции от Paris Fashion Week

chanel  esen zima 2015

Chanel есен-зима 2015

stella mccartney esen zima 2015

Stella McCartney есен-зима 2015

alexis mabille esen zima 2015

Alexis Mabille есен-зима 2015

rochas esen zima 2015

Rochas есен-зима 2015

saint laurent esen zima 2015

Saint Laurent есен-зима 2015

celine esen zima 2015

Celine есен-зима 2015

giambattista valli esen zima 2015

Giambattista Valli есен-зима 2015

isabel marant esen zima 2015

Isabel Marant есен-зима 2015

john galliano esen zima 2015

John Galliano есен-зима 2015

maison margiela esen zima 2015

Maison Martin Margiela есен-зима 2015

mugler esen zima 2015

Mugler есен-зима 2015

nina ricci esen zima 2015

Nina Ricci есен-зима 2015