oscar de la renta prolet-lqto 2015Oscar de la Renta пролет-лято 2015 се оказа последната колекция, зад която стои самият създател на марката Г-н Де ла Рента. Месец, след като дизайнерът представя своите пролетни визии за дамите, на 20-ти октомври светът се сбогува с още един гений на модата. През 2006 г. Де ла Рента бе диагностициран с рак. Година по-късно на конференция на CDFA, той държи реч, в която заявява: “Единствените реалности в живота са, че си роден и че ще умреш. Ние винаги мислим, че ще живеем вечно. Умиращият аспект никога няма да приемем. Единственото нещо, което ми се налага след това предупреждение, е да ценя всеки един ден от живота си”. И наистина, дизайнерът беше един от най-обичаните от модели, стилисти, редактори и известни личности. Не само заради невероятния си талант, но и заради благия нрав и добродушието, което струи от него.

Колекцията Oscar de la Renta пролет-лято 2015

oscar de la renta prolet-lqto 2015Няма друг на земята, който да кара жената да се чувства по-красива, от Оскар де ла Рента”, казва моделът Кайли Клос в своя инстаграм. Дали е усетил, че това ще е последната му работа, но в колекцията виждаме всичките запазени стилови игри на Оскар. Пролетната колекция е женствена, неизменно полирана, буйна с пастелни цветове. Единственото неконвенционално в колекцията бе младежкият й дух.

Вдъхновението зад пролетната колекция на Oscar de la Renta

oscar de la renta prolet-lqto 2015Де ла Рента е намерил вдъхновение в природата, което го е подтикнало да подготви колекцията си с огромен гингъм в розово, бебешко синьо и черно, преди да пусне да излязат и флоралните мотиви, които са положително навсякъде по подиума. Рози по деколтето, сензационни рокли, целите обсипани във всякакви видове листенца, ръчно изработени цветя в светли нюанси на жълтото и червеното, тежки дантелени плетки, които са под формата на поли и рокли. Кроп-топовете продължават да се харесват на дизайнерите. Като тенденция и на модната сцена на Oscar de la Renta пролет-лято 2015, виждаме много разголени коремчета. Все пак, креативните директори на фирмите са решили да ни държат в прохлада през лятото.

oscar de la renta prolet-lqto 2015

oscar de la renta prolet-lqto 2015

oscar de la renta prolet-lqto 2015

oscar de la renta prolet-lqto 2015

oscar de la renta prolet-lqto 2015

oscar de la renta prolet-lqto 2015

oscar de la renta prolet-lqto 2015