Ревюта

PFW: Lanvin есен – зима 2015

lanvin esen-zima 2015 podium

Албер Елбаз ни дава доста уникална визия с Lanvin есен – зима 2015, която е изключително изискана и е всичко, което човек би искал да види по време на годината, след 125-тата годишнина от създаването на марката. Тя е основана от Jeanne Lanvin през 1889 г. и след като красивите й облекла, първоначално направени за собствените й деца, стават добре известни и желани от жените във висшето общество, тя се превръща в един от най-влиятелните дизайнери на 20-те и 30-те години, известна със своите сложни дантелени тоалети, виртуозни бродерии и декорации в ясни, светли и флорални цветове.

Визиите на Lanvin есен / зима 2015

lanvin esen-zima 2015

Колекцията Lanvin есен – зима 2015, разкрита в първите мартенски дни, показва визии, вдъхновени от Мароко. Албер се връща към корените си, за да влее характер в дизайна. Ако трябва да персонифицираме колекцията, то тя има аурата на една съблазнителна личност, с флопи модни шапки и цигански рокли на талази. Видяхме големи в тибетски стил одеяло-палта, както и прерийни поли, на голяма част от визиите има пайети, които добавят голямо количество бляскавост към бродираните туники, панталони, пелерини и шапки. В един от най-силните му колекции за Lanvin досега, Елбаз изрисува убедителен портрет на изискани приключения, чиито дрехи са сувенири от пълноценно изживян живот. Ровейки се в архивите на Lanvin, дизайнерът намира запаси на интарзирани кожи, съставени от 4000 парчета, които са отнели 250 часа, за да се съберат.

Съвършенството е плашещо

lanvin esen-zima 2015

Емоция, интуиция … това е посоката, в която Елбаз иска да ни изпрати. “Модата е човешка история“, подчертава той, “…една индустрия, която прави нещата с ръцете си. Високите технологии са откраднали блясъка на модата” , допълни дизайнерът на френската модна къща. Мозайковидните му палта са далеч от префектността, но това е и най-големия им чар. “Съвършенството винаги ме е плашило“, казва Елбаз. “Когато хората казват,” Всичко е прекрасно”, знам, че нещо не е наред”. Така несъвършенство течеше през шоуто като изключително Елбазски подтекст.

lanvin esen-zima 2015

lanvin esen-zima 2015

lanvin esen-zima 2015

lanvin esen-zima 2015

lanvin esen-zima 2015

lanvin esen-zima 2015

lanvin esen-zima 2015

lanvin esen-zima 2015