vivienne westwood esen zima 2015Vivienne Westwood есен-зима 2015 – очаквано пънкарска и много объркваща. Вивиан нарече това си шоу “Unisex”. Парижката колекция на дизайнерката ни прехвърля в света на малката червена шапчица и в модерните гори от “Имало едно време”. Визиите й са странни и ние със сигурност не очакваме да видим твърде много от тях по улиците. Въпреки това, оценяваме невероятния труд и дух, с който Уестууд е сътворила този малък свят на доброто и злото. Това е колекция, в която дизайнерката, изглежда е решена да пробие всички правила, като подчертава “унисе*с” темата за облеклата и като изкарва на сцената серия от не толкова готови да се носят дрехи, от рода на тъмно барокова рокля, която се повдига от краката на подпори като образува криле на прилеп.

Идеята зад Vivienne Westwood есен-зима 2015

vivienne westwood esen zima 2015

Колекциите на Уестууд винаги имат подтекст, който често има социална тематика. Vivienne Westwood есен-зима 2015, обаче е каузата на изменението на климата. Ревюто й се показа в същото време, в което е била и  демонстрацията “Time to Act”, която настоява за спиране на климатичните промени,  провеждаща се  в Лондон. Активисткия дух определено е възпламенил социалната дама за представянето. Не можем да отречем обаче, че цялата тази бъркотия на модния подиум е доста смущаваща. Но само Вивиан може да направи дрехите да се съчетаят толкова добре, макар и цялата тази пънк каша.

Визиите на модния подиум

vivienne westwood esen zima 2015

Костюми за жени и рокли за мъже? Това не е революционно, но е нещото, над което Вивиан е искала да акцентира. Точно пропорцията, драпериите и ексцентричния историцизъм определят идентичността на марката. Шоковите тактики също са на лице – все пак “хаотичната приказка” на дизайнерката нямаше как да не приключи с вълшебна целувка между нея и съпруга й Андреас Кронталер. В шоуто участваха и модели, които вероятно няма да се видят по другите модни представления в Париж, включително плюс-сайз модел и актрисата Гуендолин Кристие от телевизионния сериал “Игра на тронове”.

vivienne westwood esen zima 2015

vivienne westwood esen-zima 2015

vivienne westwood esen-zima 2015

vivienne westwood esen-zima 2015

vivienne westwood esen-zima 2015