милано пролет 2016

Милано пролет 2016 – главните тенденции от италианската столица на модата.

Нека направим обобщения  на модните седмици до сега и да изкараме на преден план нещата, които се виждат ясно като тенденции до момента. Ню Йорк е готов за релаксация в пижамени аутфити, а Лондон пътува обратно във времето към Викторианската епоха с готическите си рокли. Що се отнася до Милано? Е, този италиански град е решил да изпусне фитиг пробите и повечето й силуети са феерични и свободни. Има обаче, няколко тенденции, които се открояват от останалите.

Милано пролет 2016 – Тенденции

милано пролет 2016

Ултра-женствено

В Милано стартираха с меки, хипер-женствени визии с копринени, ефирни материи и повече къдрици, отколкото някой някога би се нуждаел. Но все пак модата, рядко се основава на необходимото. Тези визии пърхаха по модните подиуми  през цялата седмица.

Колекции: Francesco Scognamiglio, No. 21, Roberto Cavalli, Philosophy di Lorenzo Serafini, Gucci

милано пролет 2016

Широко райе

Все пак миланската мода е известна със смелите си визии и цветове и това не беше забравено и за пролетта на 2016 г. Този типичен дух на италианската дързост се вижда по подиумите във формата на райета.

Колекции: Blugirl, Cristiano Burani, Blumarine, Daizy Shely, No. 21

милано пролет 2016

Зелено

От горското зелено до военното каки чак до мъхестия нюанс, ясно е, че дори да сте марсианци на никого няма да им направи впечатление в Милано, защото този цвят е практически навсякъде.

Колекции: Versace, Prada, Marni, Sergei Grinko, Ermanno Scervino

милано пролет 2016

Морски вълни

Спомняте ли си морска тема от шоутата в Ню Йорк? Милано успя да внесе същото, само че тук дизайнерите взеха нещата малко по-буквално. Вместо деколтето лодка и въжете като колани, модният подиум се скри под море с черупки, мрежи и риби.

Колекции:  Fausto Puglisi, Aigner, IM Isola Marras, Sportmax, Emilio Pucci

милано пролет 2016

Изрезки

Докато раменете имаха своите звездни моменти в Лондон и Ню Йорк, то Милано никога няма да пропусне възможността да изложи на показ талията. Това най-често се постига чрез малки изрези, но само на правилните места.

Колекции:  Fendi, Emporio Armani, DSquared2, Laura Biagiotti, John Richmond

милано пролет 2016

Бродерии

Бродериите и декорациите са чести забележителности в шоутата, в които максимализмът е на лице. Не че има нещо лошо – това е тенденция, в която не можете да направите нищо друго освен да се насладите на майсторството.

КолекцииAntonio Marras, Fausto Puglisi, Fay, Gucci, Etro

милано пролет 2016

Сребро

Светлото и тъмното сребро е популярен избор, който се появява както на блузи, панталони и поли, така и на цели мини и макси рокли.

Колекции: Costume National, Aquilano.Rimondi, Philipp Plein, Iceberg, Genny

милано пролет 2016

Връзки

Много от визиите в Милано оставяха нещо след себе си. Независимо дали става дума за висящ край на панделка, завързан на кръста колан или просто декоративно хрумване – пискюлите и връзките се влачеха по много подиуми.

Колекции: Damir Doma, Jil Sander, Arthur Arbesser, Salvatore Ferragamo, Trussardi

милано пролет 2016

Черно и бяло

Доброто старо “back to basics” е винаги на лице. Когато черното и бялото се появят на миланските дефилета, можете да бъдете сигурни, че няма да видите нищо типично, а едни нови и интересни дизайни.

Колекции: Roberto Cavalli, Elisabetta Franchi, Anteprima, Les Copains, Byblos