Street style

Зимен стайлинг от Русия

зимен стайлинг

Зимен стайлинг от Русия. Как да се облечем за студената зима?

Може да не сте наясно колко Русия допринася за модната сцена. Не само със супермоделите си –  Наташа Поли, Наталия Водянова, Саша Пивоварова, но и с руските дизайнери, които представят колекциите си в Париж – Уляна Сергеенко и Аня Зюрова. И тъй като руските стил звезди са тема на разговори в през последните няколко години, то има още много от руската мода, която хваща обективите на фотографите. Mercedes-Benz Fashion Week Russia, която приключи миналата седмица, е доказателство за това. Решихме да направим една компилация от снимки из последните няколко сезона в Москва. Тъй като зимата там е мразовита, а рускините се славят със своят шикозен моден избор решихме, че има какво да научим от тях. Ето и няколко вдъхновяващи идеи как да се спасите от студа, но и да изглеждате бляскаво.

Зимен стайлинг от Русия

зимен стайлинг

Величествените руски традиционни шарки, разкошните цветове и бляскавия стил на царете имат своето влияние върху Парижките тенденции от десетилетия насам. Даваме само един красноречив пример –  приливът от емигранти, които пристигат във Франция в началото на революцията през 1917 г. включва Великият княз Дмитрий Павлович и сестра му Мария, братовчеди на цар Николай II. Дмитрий става любовник на Коко Шанел (и я запознава с руския парфюмерист Ернест Бо, който създава Chanel No 5), докато Мария вече обедняла се отдава на традиционната руска бродерия, която се оказва и основата на пролетната колекция на Chanel през 1922 г.

зимен стайлинг

Руските пухкави шапки се връщат през година по модните подиуми и всеки път са представени от нова модна къща, която е решила да даде на своите почитатели шанс, да се предпазят от лютата зима в красиви кожени ушанки. Кожата този сезон силно се толерира и можете да я откриете както върху шапки, така и върху ботуши, а най-актуални са чантите с кожа и с косъм.

Зимен стайлинг по московските улици
зимен стайлинг

Комбинацията злато и бордо няма как да не ви върне визуално в едно време на краен лукс. От великолепните рокли на дворянките до грандиозността на Ермитажа.

Вижте и други попадения на стрийт стайл фотографите.

зимен стайлинг

зимен стайлинг

 

зимен стайлинг

зимен стайлинг

зимен стайлинг

зимен-стайлинг

зимен-стайлинг

зимен-стайлинг

зимен-стайлинг

зимен-стайлинг

зимен-стайлинг