Street style

Зимни шапки – модни правила

зимни шапки

Ах, шапките! Клош, федора или плетени бийнита. Сърцето на една жена не е безразлично към всичките модели, които ни предлагат дизайнерите за този сезон. Но как и с какво да носим зимните шапки е въпрос, който тревожи мнозина от нас. Пропорциите, формата на лицето, правилният цвят и подходящите аксесоари, плюс сезонните тенденции и етикетът – все неща, на които трябва да се обърне внимание. От пухкавите руски ушанки до плетените тюрбани – всичко е позволено да се носи, стига да искате да ги добавите към визията си, но коварният вятър, така ли иначе през студените дни не ни дава и друг избор. А с какво да ги носим? Правилният отговор е – с всичко! Не се шегуваме! Съвременните тенденции позволяват какви ли не комбинации. Но … винаги има едно „но“.

Зимни шапки – стрийт стайл

зимни шапки

Широкополите шапки се съчетават идеално с големи кожени палта и якета. По този начин те изравняват разликите в обема на тоалета. Големите рамена визуално смаляват главата ви и я правят да изглежда несъразмерна. Най-важното правило при този тип шапки е съотношението на формата и размера на периферията с формата и костната структура на лицето. Горната част на шапката не трябва да е по-тясна от ширината на лицето – тази проста техника балансира цялостния образ.  Сферата на шапката трябва да се комбинира с раменете и ръста. Пълните, високи жени с широки рамене изглеждат добре в шапки с по широки и меки модели. Малките и тесни шапки пък изглеждат най-малко странно.

зимни шапки

Най-непопулярни са шапките в ярки цветове и животински принтове. В първия вариант жената може да се превърне в ярка точка, която ще бъде забелязана от километри, а с втория има голяма опасност да бъде оприличена на папагал. Но пък те изглеждат страхотно с напълно монотонна рокля, където от цветно петно могат да се превърнат в модерен акцент.

Още визии със зимни шапки

зимни шапки

зимни шапки

зимни шапки

зимни шапки

зимни шапки

зимни-шапки

зимни-шапки

зимни-шапки

зимни-шапки

зимни-шапки

зимни-шапки