Тенденции

Цветовете на есента

цветовете на есента

Цветовете на есента през пролетните нюанси на Pantone

За всеки сезон, Академията на цветовете Pantone прогнозира актуалните нюанси и го прави много успешно. Според техните прогнози, следващата пролет модерните цветове ще са в спокойния пастелен диапазон. Въпреки това, във всяка палитра заедно с основните нюанси има и някои ярки цветове, които са поставени като акценти и могат да бъдат носени и сега през есенния сезон. Пълен списък на цветовете, може да вдите по-долу.

Кои са цветовете на есента

цветовете на есента

Цвят лютиче

Топлото и весело жълто е много подходящ цвят, както за пролетта на 2016, така и за сегашния есенен сезон. Цветът може да бъде свързан както с лютичетата, така и с пожълтелите листа на дърветата. Светлият и плътен оттенък сякаш специално е създаден, за да ви повдигне настроението.

цветовете на есента

Цвят  дълбоко синьо

Следващият цвят в списъка е резултат от вдъхновението на морето. Неговата дълбочина дава и енергичен тон за всеки сезон. Синият цвят е основният в униформата на морските офицери, но този сезон тя е представена в по-позитивен контекст.

цветовете на есента

Цвят серенити

Вдъхновението за появата на този цвят в списъка e чистото, безоблачно небе. Този нюанс е кръстен на трансценденталното и релаксацията. Можем да го включим и в нашия есенен гардероб и да го спасим от мрачните нюанси, а себе си – от меланхоличното настроение.

цветовете на есента

Цвят прасковено ехо

Прасковеното ехо – както е кръстен цветът – е отражение на светло-розовите и оранжеви тонове. Топъл и нежен нюанс. Академията казва, че той е „по-дружелюбен“ от ярките цветове на предишните сезони. Ако оранжевите колър блок тонове не са по вашия вкус, можете да ги пропуснете и да заложите на този мек и топъл цвят.

цветовете на есента

Цвят  розов кварц

Тази нежен цвят е един от главните нюанси на пролет 2016. Пастелните цветове са нашумели в последни няколко сезона и през този сезон ще обагрят нашите дрехи. Успокояващата пастелна мекота на цвета ни напомня както на ухайна розова градина, така и на зимните снежни залези.