какво да си купим за есента

Какво да си купим за есента? 10 от най-трендовите дрехи, аксесоари и обувки за сезона.

Есенните модни тенденции не са толкова ясно очертани, каквито трябва да бъдат. Този сезон дизайнерите са се фокусирали повече върху архетипи като готик момичето или хипарката в сравнение с традиционните, определени типажи. На модния подиум, обаче, те направиха забележително шоу. Но в реалния живот, повечето от нас се чудим откъде да започнем есенното пазаруване и какво да купим. Ние сме свършили тежката работа и сме изкарали на преден план тези важни 10 ключови дрехи, в които да инвестирате този сезон.

Започваме списъка с едни от най-забележителните трендове за студените дни – кожените палта с косъм! Когато зимата вече тропа на вратата ви, можете да сте настроени по-гостоприемно към нея, ако сте се обвили добре в някое пухкаво палто. Ключовите стилове варират от рунтава кожа (Louis Vuitton), до извънгабаритни ярки модели (Michael Kors).  Но общият знаменател е – колкото по-дръзко, толкова по-добре.

Какво да си купим за есента?

какво да си купим за есента

БОТУШИ

За да сте на топа тази зима, няма как да не се снабдите с чифт високи ботуши над коляното, които са толкова функционални, колкото и са на мода. Без съмнение, най-популярният вид обувки на модния подиум са тези ботуши, които са прилепнали по крака ви като втора кожа. Те се появиха на дефилетата на Alexander McQueen и Calvin Klein Collection.

какво да си купим за есента

ПОЛА

Докато традиционните акордеонни плисета имат отчетлив нафталинен въздух около тях, разпокъсаните варианти на плисетата ни дават една по-спокойна, деветдесетарска носталгия. Те са новите ресни за този сезон.

какво да си купим за есента

РИЗА

Забравете за онези консервативни ризи, закопчани до гърлото и панделка на яката от ерата на Маргарет Татчър. Благодарение на дизайнери като Alessandro Michele на Gucci, основите на бившото работно облекло са трансформирани в безгрижна и неизменна част от новата Бохемия.

какво да си купим за есента

РОКЛЯ

Колкото и да са привлекателни прилепналите рокли, свободните бохемски модели спечелиха симпатиите на по-голямата част от модната аудитория. Защо? Поради простата причина, че на никой през зимата не му се ще да съобразява бельото си с външни фактори.

какво да си купим за есента

ТОКЧЕТА

Ако има едно нещо, което ни стана ясно от есенните колекции за 2015 г., то е, че комфорт е от ключово значение. И е очевидно, че за сезона трябва да имате чифт токчета, които са сравнително ниски и в квадратна форма. Независимо дали ще си изберете от Mary Jane Lady, от Prada или Miu Miu, можете да бъдете сигурни, че тези обувки са създадени за разходки.

какво да си купим за есента

ПАНТАЛОН

Нека не ги наричаме ретро! През сезона доминиращата висока талия на панталоните от 70-те са създадени, за да прилепнат по вас и да се превърнат във втора кожа, с което е гарантирано, че ще покажете прелестните си краката, без значение колко ниско ще паднат температурите на вън.

какво да си купим за есента

НИСКИ ОБУВКИ

Скромните остри пролетни пантофки не могат да се съревновават с есенните ниски боти, които потропваха по дефилетата на Thom Browne, Coach, Balenciaga и още много други. Въпреки липсата на височина, това е една обувка, която ще предаде индивидуалност към облеклото ви.

какво да си купим за есента

ЧАНТИ

Има три ключови чанти за есента – чантата с лого, кутията и чантата–седло. Ако сте с бюджет, спрете се на чантата–седло. Това е най-гъвкавият вариант – оставя свободни ръце ви и си отива с почти всичко в гардероба ви.

какво-да-си-купим-за-есента

БЛУЗИТЕ

Всеки сезон, една бейсик дреха се издига на върха на шивашката купчина. Този път полото взе първото място. Марки като J.Crew, Prabal Gurung и BCBGMAXAZRIA доказаха, че модата не винаги прекроява и върти колелото. Понякога нещата опират до стилизирането на това, което имате.