Тенденции

Къси панталонки – как да ги носим

kasi pantaloni cvetni prolet

Супер удобните къси панталонки изместват изцяло всякакви дълги крачоли от гардероба ни през летния сезон. И все пак как да ги носим, че да изглеждаме стилни и елегантни, без да шокираме и скандализираме обществото с прекомерното показване на бедра и плът (знаем колко са чувствителни някои). Трябва да отбележим, че тези така любими шорти през XIX век и началото на XX век са се носили предимно от малки момченца. Чак когато навлизат в пубертета младежите получават първия си чифт панталони с дълги крачоли. Точно поради тази причина и мъжете тогава не са носили къси панталонки, които биха ги накарали да изглеждат като деца. През 1930 година започват да се носят както от мъжете, така и от жените предимно, когато спортуват.

С какво да съчетаем любимите къси панталонки?

kasi pantaloni porlet oranjevo bleizer

Най-стилно изглеждат тези къси панталонки, които са съчетани с блейзер или сако от същия материал и цвят. За да не изглежда като костюм с отрязани крачоли, заложете на симетрията като комбинирате късите панталонки с подходящи боти. Играейки си с дължините ще избегнете този проблем.

kasi pantaloni sini

Ултра-широките къси панталонки са на почит тази пролет. Те могат да бъдат толкова широки, че да породят съмнение у преминаващите покрай вас, дали пък не е някаква нова странна кройка на пола. За подобни панталони заложете на блузи, които можете да ги втъкнете в панталона или изрязани топове.

proletni kasi pantaloni danki riza

Дънковите къси панталонки са класика в жанра. Те са must have за топлия летен сезон, а точно за пролет-лято 2015 са must must-have, заради хипарската вълна, която е топ тенденцията на 2015. Съчетайте ги със сандали на висок ток и небрежна риза отгоре.

shiroki kasi pantaloni

Интересен заместител на късите панталони са и кюлотите. Как да ги носите? Мислете си за тези къси панталони като за пола до коляното и съчетайте с тях всичко, което бихте комбинирали и с пола. За да няма оптическо скъсяване на краката внимавайте с какви обувки ги комбинирате. Препоръчваме те да не са боти или ботуши. Заложете на класическите обувки с остър връх.