Тенденции

Поли от тюл за празнични дни

poli ot tiul

poli ot tiul

Поли от тюл – от балетната сцена до уличната мода. Полата от тюл наскоро се превърна в един от важните атрибути на женския гардероб. Тя е в историята от повече от двеста години, но първоначално е била част от костюмите на танцьорите. Дебюта на полата е през март 1839 г. на премиерата на балета „La Sylphide“ с италианката Мария Тальони в главната роля. Тя се появява пред публиката в пищна пола, показваща цялата й малка фигура. Дизайнер на модела е Еужин Луи Лами. Оттогава, тюлената пола се превръща в основен костюм всички танцьори. Единствено само си променя формата на модела според нужната дължина и ширина.

Визии на поли от тюл

poli ot tiul

Лека и елегантна, тя не затормозява движенията и позволява максималното отваряне на стройните гъвкави крака – полата туту е създадена изцяло за танцовите стъпки. На сцената, тази пола изглежда невероятно красива и очарователна, тя действа като неразделна част от сценичното действие. Ето защо, все повече жени доскоро дори не си помисляха да носят тази дреха в ежедневието. И това не е изненадващо, тъй като полата от тюл е изработена от тънки прозрачни материи – шифон, тюл, мрежа – и изглежда доста екстравагантно за всекидневна мода.

poli ot tiul

С течение на годините, полата туту е била предпочетена от холивудски легенди като блондинката на всички времена – Мерилин Монро и бъдещата принцеса на Монако – Грейс Кели. През 90-те години на изминалия век гръндж визията и рокенрол стила в женската мода бе допълвана с тези много нежни поли в контраст с кожени якета, ръкавици за мотор и метални капси. Пример за това е „Like a Virgin“ ерата на Мадона.

poli ot tiul

Модерните знаменитости не остават по-назад от именитите си колеги и често ходят в поли от тюл. Сред най-верните фенове на тенденцията е певицата Риана, която обича да експериментира с различни визии. И, разбира се, да не забравим за основата на тази съвременна тюлена модна вълна – героинята на култовия телевизионен сериал „Сексът и градът“ Кари Брадшоу. В нейния колоритен гардероб многократно са включени поли от тюл и шифон.

poli ot tiul

poli ot tiul

 

poli ot tiul

poli ot tiul

poli ot tiul

poli ot tiul

poli ot tiul