Тенденции

Пролетни тенденции 2015 – oби колан!

obi kolan tendencii prolet 2015

Синхронността във вдъхновенията на дизайнерите е много странно явление и не се случва рядко. Все пак така се раждат и самите тенденции. За пролетния сезон, повечето от тях са взаимствали от източната култура и по-скоро от японските кимона. Това тяхно творческо пътешествие вкарва и актуалния оби колан като едно от най-актуалните за пролетта тенденции на 2015. Това са колани, които нямат катарама и се завързват на кръста. Традиционно те достигат от 4м до 60м, но дизайнерските са много по-модерни и артистични от първоначалния шаблон. На нас определено ни харесва този остър самурайски акцент, който може да бъде идеалното допълнение към широки блузи, рокли и ризи. Оби коланът е един много подходящ начин, с което оптически да вталите силуета си.

С оби колан на модния подиум

kolani obi tendencii moden podium

Очевидно, оби коланът е главният аксесоар, който е успял да грабне сърцето на повечето дизайнери. Той се появи на модния подиум даже под формата на прическа в колекцията на Carolina Herrera. Всъщност, оби коланите се появиха още преди няколко сезона на подиума. За есента дизайнерите завързаха на талията на моделите, няколко варианта, а през есента вече масово акцентираха върху аксесоара. Оби коланът е удачно допълнение към безформен или вълнист силует, още повече, че има този невероятен вталяващ ефект. Добро съчетание с този тип колани са и огромните скулптурни бижута и набитите платформи.

Вдъхновението на дизайнерите от Япония

kolan tendencii carolina herrera

Ако кимоното буквално означава “нещо за носене,” нито една дума не може да се добави, за да бъде по-вярно описано многото повтарящи се японски стил рокли на модния подиум. Философията на лесното обличане стигна до нови висоти в редица тоалети от колекцията на Мери-Кейт и Ашли Олсън The Row. Модерни форми на оби колана, преобладаваха при Alexander Wang и Vera Wang. Класически роби дефилираха при Rosie Assoulin и Tome, които карат пролет 2015 да изглежда както много шикозна, така и много удобна.

kolan tendencii chadwick bell

obi kolani tendencii prolet 2015 alexander wang

obi kolan roklq valentino

obi kolan tendencii prolet lqto 2015 phillip lim

obi kolan tendenciq prolet 2015 moda

prolet tendencii kolani the row

tendencii kolani prolet 2015 phillip lim

tendencii kolan obi prolet tome

tendencii prolet 2015 kolani obi creatures

tendencii qponski kolani prolet bcbg