3.1 Phillip Lim sporten shik tendenciiЗа да сте от топ играчите в модата за пролетния сезон, трябва да умеете да балансирате между елегантното и спортното. И не, нямаме предвид “официалния анцуг”, макар че замисляйки се, тези дизайнерски хрумвания спокойно могат да минат за такова. Модните къщи за пролет-лято 2015 са подходили с атлетичен скок от очевидно-спортното към тънките намеци на дрехи за high class физ-зарядка. И ако някога ви е хрумвало да си сложите клин, за да отскочите до близкия Starbucks, то зарежете тези ужасни памучни долнища и вижте какъв свеж спортен шик ви предлагат топ дизайнерите по света.

Здрав дух, здрав стил! Спортен шик по модния подиум

Alexander wang sporten shik tendencii

Творенията на Alexander Wang за пролетния сезон представляват преобразуване на иконичните Flyknits на Nike в чудни обувки. Типичните зелено-бели топове на Adidas са се превърнали в цели визии за prêt-à-porter в колекцията на дизайнера.

Burberry sporten shik tendencii 2015

Спортният елемент при Burberry са цветните маратонки в убити цветове в тон с тоалетите, представени по време на Модната седмица в Лондон.

Victoria Beckham sporten shik tendencii 2015

Дали съпругът на Виктория е бил вдъхновение за колекцията й само можем да гадаем. Атлетичният елемент при Victoria Beckham пролет 2015 се появява под формата на една дебела линия в края на полите й. Не изневерявайки на стила си, тя е все така минималистична.

Balenciaga sporten shik tendencii 2015

Александър Уанг е решил, че за топлия сезон, жените трябва да се разхождат с готовността всеки момент да влязат в крос. И нищо чудно, че Balenciaga също е толкова спортна за новата пролетна колекция. Уанг е вдъхновен от Тур дьо Франс. Това основно чувство е успял да внесе и в двете си колекции.

sporten shik tendencii 2015

Алесандро Дел Аква явно пък е посещавал много баскетболни и бейзболни игри, защото си е поиграл с мажоретските „pom-poms“. Цялата им блещукава рошавост се е прехвърлила върху обувките за пролетната колекция на Rochas.

Givenchy sporten shik tendencii 2015

Тъмната елегантност е очаквана от Givenchy. Колекцията за пролет-лято 2015 е много повече Жана Д’Арк, отколкото спортна. Но пък стегнатите ботуши над коляното ни карат да си представим моделите на Рикардо Тиши на конни надбягвания.

ON YOUR MARK, GET SET, GO!

sporten shik tendencii 2015 balenciaga

alexander wang sporten shik tendencii 2015

sporten shik tendencii 2015 burrbery

sporten shik tendencii 2015 Givenchy

sporten shik tendencii 2015 rochas

Rochas sporten shik tendencii 2015

sporten shik tendencii 2015 topshop

Stella McCartney sporten shik tendencii 2015

Tory Burch sporten shik tendencii 2015