Всичко за кърпичката при мъжкия костюм

кърпичката при мъжкия костюм

Кърпичката при мъжкия костюм

Кърпичката, според повечето източници, е поне с няколко века по-стара от модерния костюм. В действителност, тя датира още от Шекспирово време! За тези от вас, които не са внимавали в часовете по англисйка литература ще припомним Отело и важната роля на самата кърпичка в пиесата. Този скромен аксесоар в квадратна форма е бил носен от придворните на Ричард II за чисто практическа цел – за издухване на носа. Оттогава насам кърпичката се е превърнала в дизайнерско допълнение за съвременния мъж, която с гордост се подава, както от джобовете на холивудските звезди, така и от на политически лидери. Дали памучна, копринена или от лен, обикновенa, шаренa или с принт, кърпичката има потенциала да превърне средно добрия костюм в първокласна визия.

Кърпичката при мъжкия костюм –  как се носи?

кърпичката при мъжкия костюм

И така, няколко са вариантите за усъвършенстване на носенето на кърпичката при мъжкия костюм. Първото правило е да отбягвате да комбинирате вратовръзката и кърпичката. Ако искате да изглеждате като истинки PRO при аксесоаризирането на костюма си, гледайте кърпата и вратовръзката да не са с един и същ принт. Така изглежда, че вратовръзката ви и кърпичката са дошли в комплект. Ако на врата сте си сложили вече щампован модел, то изберете кърпичката да е в някой от изпъкващите се цветове на връзката ви. При едноцветна вратовръзка постарайте се от джоба ви да се подава кърпичка, в която да присъства този цвят.

кърпичката при мъжкия костюм

Квадратната сгъвка, известна още като президентска, е може би една от най-лесно изпълняваните и универсални начини за сгъване на кърпичка за сако. Точно толкова ефективна е с официален смокинг и папийонка, както и  с блейзър и плетена вратовръзка на врата. Бялата кърпичка, в случая, е класическият избор, но можете да заложите и на светлосиньо или бледо розово.

кърпичката-при-мъжкия-костюм

По-атрактивният и почти толкова класическият вариант за носене на кърпичката е с ъгъл. Тя е достатъчно гъвкава, за да се носи, както на работа, така и на парти. Изберете цвета и платта според костюма ви. Ако визията ви е по-класическа се насочете на памучните кърпички в бяло или синьо. За по-вечерен костюм пробвайте сатенен вариант с принт пасващ с вратовръзката ви.

кърпичката-при-мъжкия-костюм

Двойният ъгъл ви дава възможност да разнообразите костюмарския си вид. Най-подходящи за този начин на сгъване на кърпичка са сатенените материи. Можете да добавите аксесоарът с две ъгли на карирано сако от туид или по-ежедневни варианти на връхната част на костюма.

кърпичката-при-мъжкия-костюм

Ако искате по-голяма закачка върху костюмите си тройната гънка ви носи тази възможност. Заложете на едноцветните или карирани платове и съчетайте с класически вечерен костюм, точно така, както го е носел и Франк Синатра.

кърпичката-при-мъжкия-костюм

Ако бързате твърде много и нямате време и желание да се научите как да се справите с моделите на сгъвания на кърпичката при мъжките костюми, то и това небрежно носене в джоба на сакото е добър и лесен вариант.