Мода и Стил

Удобни обувки – как да ги намерим

комфотни-обувки

Удобни обувки за студения сезон.

Милиони жени по света са носили и обували високи токчета през целия си живот. Но както забелязваме, някои от нас, които не могат да издържат на болката вече, не са готови за тази старомодна алтернатива. Имаме много възможности за обувки и фирми, които да обслужват потребителите, които изискват по-малко болка и повече жизненост под глезена.

Много малко жени приемат обувките просто като защита от външни елементи. Вместо това, те са бижута за краката или форма на лична изява. “Когато една жена си слага чифт обувки на сутринта, тя поема ангажимент, който ще продължи през целия ден”, казва Кенет Кол пред Elle Magazine.

комфортни обувки

Само защото краката ни остаряват, не означава, че трябва да спрем да обичаме обувките. Ако сте израснали в красиви високи токчета, да се откажете от тях е траурен процес, който може да бъде повече от отчайващ. Производителите на красиви дизайнерски обувки до голяма степен са забравили, или просто пренебрегват факта, че обувките до една определена степен трябва да бъдат и удобни.

В идеалния случай обувката трябва да е широка в пръстите и втеснена в петата, казва Юджийн Туми, хирург-ортопед от Сиатъл. Но много малко обувки, които са козметично атрактивни ще бъдат привлекателни за една жена, която има реален проблем с краката. “Обувките с широка предна част и тясна пета, безспорно са грозни”, добавя той.

Ние купуваме обувки, които са удобни в петата и са толкова стегнати в пръстите на краката, че ще се счупят. От друга страна, ако се купуват по-големи размери обувки, така че да са достатъчно широки в пръстите на краката, петата се изплъзва, което е досадно и може да бъде дори и опасно. Именно по този начин Мерил Стрийп загубва своята Jimmy Choo обувка, като се качва по стълбите по време на награждаването на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство през 2012 г., за да приеме статуетката си.

Някои марки, от всяка ценова категория, започват да включват по-удобни обувки в колекциите си. Уеджовете, платформите и ниските дебели токчета могат да дадат на външния ви вид повече височина без да ви причиняват болка, защото силата им се разпространява равномерно по стъпалото, причинявайки по-малко дискомфорт и без да ви карат да изглеждате старомодни.

Помислете за пантофки. Равните обувки са на мода. Ето, например, Карла Бруни изглежда страхотно в тях докато стои редом до съпруга си, бившия френски президент Никола Саркози. Макар че, несъмнено тя ще изглежда страхотно по всякакъв начин. Ключът е да се избегнат пантофките с твърде остър нос и такива, които не разполагат с допълнително укрепление за арката на стъпалото, защото ще правят повече търкания и ще ви се появят мехурчета на краката.

източник: forbes.com