Мода и Стил

Винтидж стил с малките си особености

винтидж стил

За всички тези, които искат да изглеждат стилно, като същевременно подчертаяат своята индивидуалност, неразривно свързана с романтичния винтидж стил.

Думата „vintge“ идва от френския език и се превежда като “ специфично за културата “ или “ елитно вино от дългосрочна реколта „. Ако преведете думата „винтидж“ на езика на модата, ще получите автентични и оригинални дрехи от 2о-те до 80-те години на миналия век. Въпреки това, някои историци на модата не са съгласни с това и предлагат да се считат за винтидж дрехите, създадени преди 60-те години на ХХ век.

Не трябва да се бъркат винтиджът и дрехите “ втора ръка „. Те се различават по редица причини, една от които – годините. Все пак, за винтидж дрехи се считат само тези, които имат давност поне 20 години. Второ, това са ретро облекла, които не могат да бъдат потребителски стоки за своето време – това са тенденции за дадена година, които сами по себе си са ясно изразени. И трето, облеклата трябва да бъдат оригинални и уникални, в противен случай те не могат да бъдат винтидж.

Съвременните дизайнери малко свободно интерпретират винтиджа. Така, за да създадат дадена дреха, те могат да използват ретро плат или да създадат на ново тъкани и материали, използвайки винтидж рисунки.

Винтидж стил – как да го вмъкнем в гардероба?

винтидж стил

Винтидж стилът стана популярен през 1990-та и през 2000-та година, трупайки инерция до днес. Винтидж роклите са обичани и носени от знаменитости като Джулия Робъртс, Дита фон Тийз, Кейт Мос, Клоуи Севини и много други.

винтидж стил

За винтидж стила, също така са необходими конкретни аксесоари от определено време. На първо място това са брошки и колиета, също подходящи очила, чанти, колани, ръкавици. Не е лесно да се носят предмети от миналото. Вие трябва да сте достатъчно наясно с историята на времето, за да ви е по-лесно да стилизирате и ретро ауфитите си.

Сетове във винтидж стил

винтидж стил

 

винтидж стил